Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz'in Açıklaması

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, ''Aydın'a, Basın İlan Kurumu şubesi açılması için son karar bekleniyor'' dedi.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı'nın Alanya'da 2-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştiğini belirtti.

Toplantıda, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın açıklamalarının dikkat çekici olduğunu ifade eden Deniz, Basın İlan Kurumu şubelerinin açılmasıyla, o illerdeki yerel gazetelerin işlevlerinin değişeceğini ifade etti.

Atalay ile kısa bir görüşme olanağı bulduğunu da kaydeden Deniz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Aydın'a Basın İlan Kurumu Şubesi açılması için Son karar bekleniyor. Muhtemelen bu ay içinde bu karar çıkacak. Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla özellikle ilçelerde yayımlanacak gazetelerin biraz sıkıntı yaşayacağı bir gerçek. İlanlar tamamen BİK tarafından kontrol edilecek. Künyede akraba ilişkiliği, basınla hiç alakası olmadığı halde künyede yer alan, hiç haber yazmadığı halde künyede yer alanlar tespit edilecek. Büyükşehir yasasıyla ilçelerdeki gazeteler dahil perSonel sayısını 7'ye yükseltmek zorunda kalacak. İlçeler ilan almaya devam edecek, ancak BİK mevzuatlarına harfiyen uymak zorunda kalacak. Bu konuda yerel gazetelere 1 yıl uyum süreci verilecek. Abonelik yada bayiden satış en az 250 adet olacak. Vasıflı gazetenin olduğu yerlerde, vasıfsız gazeteler ilan alamayacak. Bu kapsamda örneğin Afyonkarahisar'da 21 olan gazete sayısı 13'e düşmüş. Burada aynı sıkıntıların yaşanmaması için yerel gazete sahiplerinin acilen önlemlerini alması gerekiyor.''

Muhabir: Gökmen Şireci

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA