CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe olağanüstü kongresi Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda başladı.

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi Başladı
312 seçmenin oy kullanacağı kongrede Kemal Demirkırkan ve Derya İnan yarışıyor. Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, divan üyeliliklerini ise Serap Bense ve Yılmaz Özkan yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Ahmet Toptaş, kısa bir süre önce merkez ilçe teşkilatı yönetim kurulunun kendi iradeleriyle istifa ettikleri için atanan geçici kurulun ardından parti tüzüğünde yer alan 1 ay içinde kongre oluşturması gerektiği maddesinin işletildiği ve bu yüzden de olağanüstü kongreye gidildiğini söyledi.

Konuşmasında ülke gündemi ile ilgili de açıklamalar yapan Ahmet Toptaş, Türkiye’nin dört bir tarafında savaş tamtamlarının çaldığı zor bir dönemden geçtiğini kaydederek, “Bizi yönetenlerin savaşa sürükleme gayretlerinin çıktığı barış yanlılarının da suçlandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye dış kondrikodörün baskısıyla bir savaş tehdidi ile baş başa. CHP’liler bu ciddi sorunları aşmak için Türkiye’nin sigortasını teşkil eden partinin mensuplarıdır. CHP her dönemde Türkiye’nin sigortası olarak Türkiye’nin başını belaya sokanlardan, Türkiye’de halkı açlığa yoksulluğa boğmuş olanlardan Türkiye’yi kurtarmak ve huzur içinde yaşayabileceğimiz yeni ortamı oluşturmak için her zaman olduğundan daha çok bugün görev başında olmalıyız" dedi.

“ADAYLARI KAZANAN KAYBEDEN OLARAK AYIRMAYACAĞIZ”
Ahmet Toptaş açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu seçimin Afyon’daki bizim üstümüze düşen görevi yapabilmemiz için Son yarışımız olmasını diliyorum. Bu seçimde yarışan arkadaşların önümüzdeki yerel seçimler başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve diğer seçimlerde de çalışmaları yönetecek arkadaşlarımız olacaklardır. Dolayısıyla görev ve sorumlulukları ağırdır. Afyon’da partimizin gücünü ciddi boyutlara taşıyacağız. Afyon halkının tercihi hemen hemen genele yansımaktadır. Biz Afyon’da ne kadar başarılı olursak genele yansıyacak kısımda bizim başarımıza göre belirlenecektir. O yüzden seçime katılan adayları kazanan kaybeden olarak ayırmayacağız. Dışarıya karşı mücadele etmenin zamanının gelip geçmekte olduğunu farkında olarak çalışacağımızı söylemek isterim.” Ahmet Toptaş konuşmaların ardından blok liste halinde yapılan seçimin akşam saatlerinde Son bulacağı bildirildi .
Kaynak: İHA