Afyonkarahisar İl Genel Meclisi 2013 Yılı Bütçe Değerlendirilmesi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kasım ayının sonuna kadar sürmesi beklenen 2013 yılı bütçe gelişmelerini değerlendirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi 2013 Yılı Bütçe Değerlendirilmesi
İl Genel Meclisi’nde başlayan ve Kasım ayının sonuna kadar sürmesi beklenen 2013 yılı bütçe görüşmelerini değerlendiren Sel, hazırlayacakları bütçenin ihtiyaçlar doğrultusunda denk bütçe olacağını bildirdi. 2013 yılı için şuanda hazırlanan taslak bütçenin ortalama 67,5 milyon TL olduğunu belirten Başkan Sel, bu rakamdan aslan payının ise 11 Milyon TL'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile yol yapım çalışmalarına verileceğini söyledi.

2012 yılı için 49 milyon 950 bin TL’lik bir bütçe hazırladıklarını söyleyen Başkan Sel, “29 Mart 2009 tarihinde göreve başladığımızda önümüzdeki bütçe 19 milyon 950 bin TL idi. 2009 yılından 2012 yılına kadar mevcut bütçeyi neredeyse 3 katına çıkardık. Yaptığımız bütçeyi denk bütçe olarak yaptık ve gerçekleştirdik. 3 yıl içerisinde daha önceki İl Genel Meclislerinin harcamış olduğu paralardan tasarruf yaparak bütçeye 20 milyon TL’lik katkı yapmış olduk. Bu senede inşallah 3 yıl içerisinde yaptığımız tasarrufları da hesaba katarsak, yüzde 35’lik bir artış öngörüyoruz ve bu seneki bütçeyi 67, 5 milyon TL’lik bir bütçe hazırlamayı düşünüyoruz. Kaynaklarımızı bildiğimiz için ona göre bütçe hazırlıyoruz ve hazırladığımız bütçelerde denk oluyor” dedi.

“MİLLİ EĞİTİME 11 MİLYON TL’LİK KAYNAK AYIRACAĞIZ”

Bu seneki hedeflerinin 70 milyon TL civarında bir bütçe hazırlamak olduğunu söyleyen Başkan Sel, şöyle devam etti: “Bu bütçedeki aslan payını Milli Eğitim Müdürlüğü ve yol yapım çalışmalarına ayırmayı düşünüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüne bu kadar fazla kaynak ayırmamızın nedenlerinden birisi 4+4+4 sistemine geçildiği için fiziki mekanlarda bir takım sıkıntılar oluşuyor ister istemez. Bu sorunları ortadan kaldırmak amacı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne fazla kaynak ayıracağız. Önümüzdeki yıl Milli Eğitim Müdürlüğüne 11 milyon TL civarında bir kaynak ayıracağız. Aynı şekilde yollar içinde 11 milyon TL’lik bir kaynak ayırmayı düşünüyoruz.” Afyonkarahisar’da gerek kamu hastanelerinde gerekse de özel hastanelerde bilgisayarlı anjiyo sistemi olmadığını, ancak bu sistemin sağlık alanında olması gerektiğini söyleyen Başkan Sel, “Geçen sene bilgisayarlı anjiyo alınması için 350 bin TL kaynak ayırdık, ancak sonrasında bu paranın yeterli olmadığını öğrendik. Bu sene bu rakama 150 bin TL daha katkı yaparak, Afyonkarahisarlıların daha iyi sağlık hizmeti almaları için devlet hastanesine bu sistemi almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA