“TSE İnegöl Temsilciliği” 1 Ocak’ta Hizmette

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleri olumlu sonuç verdi ve TSE İnegöl Temsilciliği açılması yönündeki karar, TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından 29 Kasım’da imzalandı.

“TSE İnegöl Temsilciliği” 1 Ocak’ta Hizmette
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün katıldığı İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camiinin açılış töreninde yaptığı konuşmada da, başta sanayici ve işadamları olmak üzere İnegöllülere müjdeyi verdi. Milletvekili Hüseyin Şahin, TSE İnegöl Temsilciliği’nin hizmete girmesinin ardından, İnegöl’deki işletmelerin TSE başvuruları, evrak takibi ve diğer tüm işlemlerini buradan yapabileceklerini, artık Bursa’ya gidip gelmelerine gerek kalmayacağını belirtti.

İnegöl’ün yıllık 1 milyon dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu, halen 2 tane OSB’ye sahip bulunduğunu ve 2 tane daha OSB kurulmasının da an meselesi olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, “İnegöl’de üretim yapan firmalar kalitelerini tescillemek için TSE’ye yaptıkları başvurularda zorluk çekiyorlardı. Tek bir evrak takibi için TSE’ye gittiklerinde, 63 kilometre gidip 63 kilometre de geri gelerek 126 kilometre yolculuk yapmak zorunda kalıyorlardı. Zaman, iş gücü ve maddi kayıplara yol açan bu sorunu çözmek için 1 ay önce harekete geçtik ve olumlu şekilde sonuçlandırdık” dedi.

Hüseyin Şahin TSE Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İnegöl Temsilciliği açılması için TSE Başkanı Hulusi Şentürk ile görüştüğünü ve bu görüşmede İnegöl’deki ekonomik potansiyeli anlatıp, yapılan başvurularla ilgili dokümanları sunduğunu söyledi.

Şahin, “TSE Başkanı sayın Hulusi Şentürk konuya olumlu yaklaştı ve çözüm için hemen harekete geçti. Kurumun 29 Kasım 2013 tarihli toplantısında ‘TSE İnegöl Temsilciği’ açılması kararı alındı. Gösterdiği ilgi için kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İTSO’DA HİZMET VERECEK

‘TSE İnegöl Temsilciliği’nin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) binasında hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Milletvekili Şahin, “İTSO hizmet binasında gerekli düzenleme yapıldı. İTSO yönetimi bu konuda derhal harekete geçtiler. Temsilcilik için gerekli olan fiziki mekânı oluşturuldu. TSE tarafından görevlendirilecek olan yetkiye sahip personeller 1 Ocak 2013 tarihi itibarı ile ‘TSE İnegöl Temsilciliği’nde göreve başlayacaklar. Bundan sonra işletmelerin TSE ilgili bütün işletmeleri İnegöl’de kabul edilip sonuçlandırılacak. İnegöllü işletme sahiplerinin TSE Bölge Müdürlüğüne gitmelerine gerek kalmayacak. TSE İnegöl temsilciği için fiziki mekân oluşturulmasında destek veren İTSO Başkanı sayın Metin Anıl’a da teşekkür ediyorum” dedi.

"HİZMET İÇİN VARIZ"

AK Parti’nin milletin partisi olduğunu, vatandaşların her alandaki sorunlarını çözmek için çalıştığını ileri süren Şahin, “Bizler halkımıza hizmet için varız. İnegöl’de gümrük sorunu vardı derhal çözdük. TSE ile ilgili sıkıntı vardı Allah’a şükür bunu da çözdük. Aynı azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA