Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay Açıklaması

Salihli İlçesi'nde 48.'si düzenlenecek ''Salihli Şiir İkindileri'' etkinliğine katılacak şairler Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Okay, ilçede güz ve bahar dönemlerinde 1985 yılından bu güne düzenlenen etkinliğin 48.'sinin yarın başlayacağını belirterek, ''Türkiye'nin en uzun soluklu etkinliği ilçemizde yapılıyor'' dedi.

Salihli eski Belediye Başkanı merhum Zafer Keskiner'in başlattığı geleneği kendilerinin de sürdürdüğünü ifade eden Okay, etkinliğin sürekli gelişerek Salihli'nin dünyaya açılan penceresi haline geldiğini belirtti.

Devraldıkları önemli kültürel mirası yaşatmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Okay, Salihli'nin sanata duyurlı bir ilçe olduğunu söyledi.

Salihli Şiir Etkinlikleri Editörü Şair Tuğrul Keskin yılda iki defa 27 yıldır düzenlenen etkinlikte Egeli sanatseverleri ağırladıklarını belirtti.

Keskin, ''Türkiye'nin alanındaki tek etkinliği Salihli Şiir İkindileri, bu güz de pek çok ünlü şairin katılımı ile Salihli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yarın saat 14.00'de başlayacak. Etkinlik çerçevesinde ''Dıonysos Şiir Ödülü'', Şair Cengiz Bektaş'a, ''Sanata Emek Ödülü'' ise Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'ya verilecek'' dedi.

Muhabir: Çetin Karabıyık / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA