Mazlum-Der Mardin Şubesi Basın Açıklaması Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlanmasının ardından açıklama yapan Mazlum-Der Mardin Şube Başkanı Bahattin Öncü, yapılan değişikliğin bir takım iyileştirmelerin yanında, ilkel başörtüsü yasağının hala diri tutma gayretinin somut bir örneği olarak karşılarına çıktığını belirtti.

Mazlum-Der Mardin Şubesi Basın Açıklaması Yaptı
Yeni uygulamanın çelişkili olduğuna dikkat çeken Öncü, bu duruma tepki gösterdi. Öncü, ”MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmelik, bir taraftan “Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir” hükmünü içermesine rağmen diğer taraftan “Öğrenciler okul içinde başı açık olarak bulunur” hükmünü içermektedir. Kız öğrencilerin sadece, İmam Hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebileceği hükmünü içeren yönetmelik hukuksuz bir yasağı halen diri tutmaktadır” dedi.

Haksız ve hukuksuz yasağın devam etmesinin önünü açmaktan başka işe yaramayacak olan bu yasakçı yönetmelik yüzünden inancı gereği örtünen yüz binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini ifade eden Öncü, ”İmam hatip okulları ve diğer okullar ya da Kur'an-ı Kerim dersleri ve diğer dersler ayrımı yaparak düalist bir bakışı ve Türkiye’ye özgü seküler bir mantığı ele vermektedir. Ülke Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olan bu yönetmelik bir akıl tutulmasının ürünüdür. Düzene uygun kafalar yetiştirmekten öte bir anlam taşımayan, Tevhidi Tedrisat Kanunu ile tektipleştirilmiş zorunlu eğitim ile her çocuk cendereye alınmaktadır" .
Kaynak: İHA