Filyos’ta Belediye Aşure Etkinliği Düzenledi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, belediye tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Filyos’ta Belediye Aşure Etkinliği Düzenledi
Filyos beldesinde, Belediye tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Atatürk Meydanında düzenlenen etkinliğe, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve eşi Emel Ünal, İl Genel Meclis üyesi Arif Sefercik, Belediye meclis üyeleri, Belediye çalışanları ve yoğun bir şekilde halk topluluğu katıldı.

Program önce Kuran-ı Kerim ve ilahi okunmasıyla başladı.

Ardından Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ünal, kendilerinin politikalarını belli olduğunu amaçlarının sadece halka hizmet olduğunu vurguladı. Ünal, ”Bugün buraya aşure günü için geldiniz. Hepiniz işinizi gücünüzü bıraktınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün benim herhangi bir politik konuşma yapmamı bekleyenler yanlış düşünüyorlardır. Bizim politikamız belli, Filyos halkına hizmet etmektir. Filyos’u daha ileriye getirmektir. Yeni bir hicret yılına girmekteyiz. 1429 hicri yılı uğurlarken, 1430 hicri yılına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günüde aşure günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, aşure gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli durumu bulunmaktadır. Bugüne aşure denmesinin sebebi, Muharrem ayının 10. gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre bugüne bu ismin verilmesi o günde Cenabı Hak 10 peygamberine 10 değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenabı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder. Herkes imkanı ölçüsünde ikram eder. Buraya siz bizleri seçtiniz, bizde sizlerin adına Filyos Belediyesi olarak bu aşure gününde, sizinde hakkınız sizinde hisseniz var, sizin adınıza bunu düzenledik. Buradaki amacımız Allah’ü Tealanın Filyos’ta yaşayanlara bereket ihsan etmesi düşüncesiyle bunu yaptık. Halkımıza Hayırlı olsun. Bundan sonraki yaşantımızda bereket ihsan etmesini diliyorum” dedi

Ardından Başkan Ömer Ünal ve eşi Emel Ünal ilk kaseleri doldurarak halka ikram ettiler. Aşırı yoğunluğa rağmen belediye çalışanları ve görevliler halka en iyi şekilde davranarak aşureleri halka ikram ettiler .
Kaynak: İHA