Ta İşyerinden Hırsızlık İddiası

Milas-ta bir işyerinde gerçekleşen hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Ulusal Egemenlik Caddesi-nde meydana gelen hırsızlık olayında gece saatlerinde iş yerinin kilitlerini keserek bilgisayar ve çeşitli elektrikli ev aletleri satan Tevfik Canal-a ait iş yerine giren iki hırsız kısa sürede iş yerinde bulunan 7 bilgisayarı aldı. Bu esnada hırsızlar güvenlik kameralarını fark edince işyerinde işletme sahibi Canal-a ait bilgisayarın da kasasını alarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde işyerine geldiğinde hırsızlık olayını fark eden Canal, durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarının kaydedildiği kasanında alındığını fark eden Canal, aynı kayıtları ikinci bir bilgisayar kasasına da kaydettiğini güvenlik güçlerine bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen güvenlik güçleri iki hırsızın M.Ç ve S.T isimli şahıslar olduğunu ve olay yerinden 48 KK 511 plakalı otomobille uzaklaştıklarını tespit etti.

Güvenlik güçleri yaptıkları çalışmalarda iki şahsı ilçedeki bir kıraathanede oyun oynarken yakaladı.

M.Ç ve S.T savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, M.Ç ve S.T'yi tutuksuz yargılanmak üzere denetimli olarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

İşyeri sahibi Tevfik Canal ise iki şahsın kısa sürede yakalanmasından dolayı memnun olduğunu dile getirerek güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA