Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları Başkanı İriş Açıklaması

Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, gençler ve çocukların, sürekli ve düzenli bir manevi tahribatla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, alenen yapılan yayınlar ve bilinçaltına gönderilen mesajların çocukların zihninde büyük tahribatlar oluşturduğunu savundu.

Bazı yayınlarda uygulanan bilinçaltı mesajların cinsellik ve tüketim düşkünü nesiller yetişmesine neden olduğunu ileri süren İriş, şunları kaydetti:

''Gençler ile çocuklar, sürekli ve düzenli bir manevi tahribatla karşı karşıya. Verilen mesajlar doğru - yanlış, ahlaklı - ahlaksız sorgulamalarına takılmadan hedef kitleye ulaşıyor. Subliminal mesajların uzmanlar tarafından dahi zor fark edildiği söyleniyor. Sıradan bir televizyon izleyicisiyseniz bu mesajları fark etmeniz imkânsız. Çünkü amaç fark edilmemek.

Uzmanlar çizgi film, reklam ve sinema filmlerine subliminal mesaj yerleştirmenin maliyetinin çok düşük olduğuna, oyuncaklarda bile bu yöntemin kullanılabildiğine dikkati çekiyor. Bu konuda bilinçlenmek, eğitim almak, sorunun ne kadar önemli olduğunun farkına varmak ilk adım olarak belirtiliyor.''

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA