Çeşitli Kamu Kurumlarına İşçi Alınacak

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada iş kanununa tabi işçi statüsünde personel alımlarına başlandığını ifade etti.

Çeşitli Kamu Kurumlarına İşçi Alınacak
İl Müdürü Gönül Demirsu açıklamasında, “Öncelikle ilimizdeki işsizlere seslenmek istiyorum. Bu yıl içerisinde yenilenen kamu personeli seçme sınavı sonuçlarına göre Kurumumuz aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarına İş Kanununa tabi işçi statüsünde personel alımları başlamıştır. Bu bağlamda; İlimizde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumunun 7 kişilik elektrik teknisyeni mesleğindeki işçi ilanına başvurular 20.11.2012 tarihinde başlamış olup, 29.11.2012 günü sona erecektir. Yine ilimizde faaliyet gösteren Zonguldak Çatalağzı B Termik Santrali İşletme Müdürlüğünün 2 kişilik Elektronik teknisyeni, 4 kişilik Mekanik Bakım ve Onarımcısı 2 kişilik Metal İşleri Teknisyeni ve 2 kişilik Elektrik Teknisyeni mesleklerindeki ilana başvurular 20.11.2012 tarihinde başlamış olup, 29.11.2012 günü sona erecektir.

Ayrıca TCDD Zonguldak işyerlerinden Çatalağzı Gar Müdürlüğü ve Filyos Gar Şefliğine meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu 7 kişi Tren Teşkil işçisi olarak alınacaktır. Söz konusu ilan 28.11.2012 tarihinde internet sitemizde yayımlanarak 10 gün boyunca başvurular kabul edilecektir. Bu çerçeve de: durumu belirtilen şartlara uyan işsizlerimizin zaman geçirmeden Kurumumuza bizzat ya da İnternet yolu ile başvurmaları gerekmektedir. Şimdi de İlimizdeki işverenlere İşbaşı Eğitim programları ile ilgili çağrıda bulunmak istiyorum.. İl Müdürlüğümüzce düzenlenen işbaşı eğitim programları ile hem işverenlerimiz , hem de işsizlerimiz açısından kolaylık sağlanarak işsizliğin önlenmesi adına önemli adımlar atmış oluyoruz. Bu programlar 6 ay sürüyor. Bu altı ay süresince stajyerlere İşkur olarak günlük 25 TL cep harçlığı ödüyoruz, ayrıca genel sağlık sigortalarını da yaptırıyoruz. İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen işverenlerimizin taleplerini bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA