Sevilay Öğretmenin Katil Zanlısı Hakim Karşısına Çıktı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan Nezire Merzeci Ortaokulu'nda, öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı derste bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 15 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi H.

Davada tanık sıfatıyla bulunan sanık H.K.'nin annesi Şerine K., duruşmanın başında fenalaştı. Adliyeye çağrılan 112 Acil Sağlık ekibinin müdahale ettiği Şerine K., hastanaye kaldırıldı. Sanık yakınları, Şerine K.'nin görüntüsünü çeken basın mensuplarına tepki gösterdi. Duruşmada sanık H.K. ve olayı gören bazı öğrencilerin dinlendiği, Şerine K.'ninse rahatsızlanması sebebiyle dinlenemediği öğrenildi. Duruşmadan sonra kısa bir açıklama yapan Hüseyin Durukan'ın avukatı Sibel Vatandaş, "Bugün Sevilay hocamızın duruşmasına girdik. Sanık hakkında, tutukluluğun devamına karar verildi.
Tanık beyanları dinlendi. Sanığın annesinin rahatsızlığından dolayı anne ve babasının bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar verildi.
Bizim iddiamız, olay subuta ermiştir. Sanık bellidir, suç bellidir, her şey ortadadır. TCK'nin 86. maddesi 1. fıkrası (a) ve (g) bendlerine göre cezalandırılmasını talep ettik. Sanık, suçu kabul ediyor." dedi.
Sanık H.K.'nin, savcılıkta verdiği ifadeden çok farklı olarak çelişkili beyanlarda bulunduğunu belirten Av. Vatandaş, "Biz de bunu kabul etmedik. Kendisinin öğretmenine karşı bir kastı olmadığı yönünde savunma yaptı ancak deliller ve suçun işleniş şekli ortadadır." şeklinde konuştu.
Sanık için kemik yaşı tespitine yönelik bir talepte bulunup bulunmayacakları sorusuna ise 18 yaşından büyük olduğunu düşünmediklerini, bu sebeple mahkemeyi oyalamamak için bu yönde bir talepleri olmayacağını kaydetti.
Sibel Vatandaş, olaya şahit olan Nezire Merzeci Ortakolu öğrencilerinin de duruşmaya katıldığını ve mahkemeye cinayetin işleniş şekli hakkında bilgi verdiğini sözlerine ekledi. Sevilay öğretmenin eşi Hüseyin Durukan ise konuşmak istemedi. Duruşma, 16 Ocak 2013 tarihine ertelendi .
