Mhp'li Vural'dan Başbakan'a Muhteşem Yüzyıl Eleştirisi

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın tarihi şahsiyetleri örnek göstererek, kendisine pay çıkarmaya çalıştığını öne sürdü.

Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik eleştirilerine değinen Vural, Erdoğan'ın yaptıklarıyla Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptıklarının bir olmadığını ifade etti.

Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının Haçlılarla savaşarak geçtiğini belirten Vural, "Senin misyonun, İslam dünyasını dönüştürmek isteyen emperyal bir proje olan BOP eşbaşkanlığı. Kanuni kim, sen kimsin? Sultan Süleyman'ın fethettiği Libya'da, Irak'ta Batılılarla hareket ettin. Sen İsrail'in at koşturduğu Akdeniz'i, benim insanlarımı öldürdüğü, adeta İsrail gölü haline dönüştürdün." dedi.

Erdoğan'ın tarihi şahsiyetleri örnek göstererek kendisine pay çıkarmak istediğini öne süren Vural, "Muhteşem Yüzyıl dizisi üzerinden bir de Sultan Süleyman'ın mirasına sahip çıktığını gösteriyorsun; sen bu mirası yıkanlardansın. Ecdadınla uğraşma, ecdadınla böyle bir mukayeseye de gitme." diye konuştu.

Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzesi talebi ve İsrail ile görüşme konusundaki gerçeklerin Erdoğan'ın ifadelerinden farklı olduğunu öne süren Vural, "İsrail ile Dışişleri Bakanlığı düzeyinde görüşüldüğü ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Gazze'de ağlarken, bunlar görüşme yapıyormuş. Hem görüşüyor hem 'diyalog yok' diyorlar." ifadesini kullandı .