Kktc'de Novabank Merkez Şubesi Hizmete Açıldı

Novabank'ın merkez şubesi, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da hizmete açıldı.

Kktc'de Novabank Merkez Şubesi Hizmete Açıldı
KKTC'nin Başkenti Lefkoşa’da Kaymaklık Çemberi yanındaki Muhtar Yusuf Galleria’da hizmete giren bankanın açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, bankanın yöneticileri, çalışanları ile diğer ilgililer katıldı.

DEMİRAĞ Novabank Genel Müdürü İsmet Demirağ, açılışta yaptığı konuşmada, 20 yıl önce Şirketler Mukayyitliği'ne kaydı yapılan ve o zamanlar Finba Finansal, daha sonra da Artembank olarak faaliyet gösteren bankanın bugün 20. yaşını kutladığını bildirdi.

Demirağ, Novabank’ın yeni şubelerinin açılmasıyla ülkede daha fazla istihdam alanı yaratılacağının da altını çizerek, bankanın toplumun tüm kesimlerine ihtiyaç duyacağı desteği vereceğini, hızlı, ciddi güvenilir ve var gücüyle çalışan bir banka olacağını vurguladı.

BOYACI Novabank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı da, zoru başarmak için yola çıktıklarını ve bankayı profesyonel kadrolara emanet ettiklerini söyledi.

Boyacı bankanın vizyonunu “Nitelikli insan kaynağı ile müşteriler, çalışanlar ve hissedarlar için yaratılan değerlerin adil paylaşımında güvenin ve tercihin sektördeki tek adresi olmak” olarak açıkladı.

Boyacı, kurumsal değerlere uyumlu bir çizgide, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme sağlarken,ülke ekonomisine katkı sunan, sadece çalışanlar ve müşteriler için yüksek bir tatmin duygusu sağlama, bunun yanında toplumun diğer paydaşları için de mümkün olan en yüksek katma değeri yaratmak istediklerini de vurguladı.

BULUTOĞLULARI Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, bazı bankaları eleştirdiği konuşmasında, bankaların tekelmiş gibi hep aynı sistemde yürüdüğünü, yüksek faizler uygulayıp halkı zor durumda bıraktıklarını söyledi.

Kişilerin mazbatalarla hapse kadar götürüldüğünü kaydeden Bulutoğluları, Mehmet Boyacı’nın bugüne kadar ülke için yaptıklarında başarılı olduğunu kaydederek kendisinden isteğinin “Kapitalize sistemi ortadan kaldırması” olduğunu, böyle yapması durumunda ayakta alkışlanacağını söyledi.

TATAR Maliye Bakanı Ersin Tatar, Novabank'ın yeni sermaye grubunun halka güzel işler sunacağına olan inancını dile getirdi.

Tatar, tefecilikle ilgili yasanın geçmesinin ardından ülkede bazı sorunların ortadan kalkacağını, fakat yasaları yaparken dikkatli olmak ve her kesimi düşünerek hareket etmek gerektiğini söyledi.

Gençlere istihdam sağlayarak bankanın iyi kadrolarla donatılacağını da kaydeden Tatar, iş dünyasına da kazanımlar sağlayacak Novabank’ın süratli kredilendirmeler adına halka sunacak çok şeyi bulunduğuna inandığını belirtti.

KÜÇÜK Başbakan İrsen Küçük, ülkede bu tür yatırımların olmasının ekonominin gelişiminde ölçüt olacağının altını çizdi ve bankanın şubelerini ada sathına yayması gerektiğini kaydetti.

KKTC’de nüfusa göre yüksek bir mevduat bulunduğunu anlatan Başbakan Küçük, bunun kooperatifçilikten süregelen bir alışkanlık olduğunu belirtti.

Bu mevduatların yatırıma dönüşmesinin ülkeye katkı yapacağını ifade eden Küçük, bankaya da bol kazançlı günler diledi.

EROĞLU Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, ülkedeki bankaların bir yandan halkı tasarrufa teşvik edip, diğer yandan da ülkede istihdam yaratmakta olduğuna işaret ederek, paranın ekonomik alana plase edilmesiyle yeni yatırımların ortaya çıktığını söyledi.

Boyacı’ların Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’yle (UKÜ) ülkeye hem tanınma anlamında, hem de ekonomik alanda katkı yaptığına dikkat çeken Eroğlu, “Boyacı” isminin üretimden, bankacılığa, üniversiteden, ticarete kadar pek çok alanda faaliyetlerle ekonominin içerisinde önemli bir aktör olduğunu vurguladı.

Yüksek tahsilli gençlerin istihdam sorunlarını da bir nebze olsun gidereceğine inandığı Novabank’ın kazancını KKTC sınırları içinde değerlendirmesinin önemli olduğunu söyleyerek Eroğlu, bankanın çalışanların da memnun olacağı bir sistemde çalışmasını istediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek bankanın açılış yapıldı .
Kaynak: İHA