Chp Genel Başkan Yardımcısı Oran Adıyaman’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bir takım açılışlar münasebetiyle geldiği Adıyaman’da, CHP Adıyaman İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Oran Adıyaman’da
CHP Adıyaman İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarete; CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve parti üyeleri de katıldı.

Son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması da düzenleyerek açıklamada bulunan Umut Oran, şöyle konuştu: "Bugünkü programımızda, hem kendi örgütümüzle çalışmalar yaptık, hem sivil toplum örgütlerini, sendikaları, dernekleri, odaları ziyaret ettik. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasını açacak. Adıyaman için son derece önemli ve o mutluluğu da beraber paylaşacağız. Daha sonra, cem evinin yurdunun açılış törenini gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin gündemi yoğun, Türkiye’nin gündemi sıkıntılı. Maalesef merkezden gelen hava burayı, yani yereli de etkiliyor. Adıyaman’da görüşmüş olduğumuz sivil toplum örgütlerinde de aynı sıkıntılar var. Eğitim ile ilgili büyük sıkıntılar var Adıyaman öğrencileri şu anda ırgat olarak başka illerde çalışıyorlar. Buradaki işsizlik sorunundan dolayı, eğitimlerini tam olarak yapamıyorlar. Birçok sorunlarımız var. Bu sorunların çözülmesi gereken siyaset kurumu. Özellikle iktidar bu konuda Türkiye’nin sorunlarını çözmesi gerekiyor." Oran, Türkiye’de savaş riskinin de bulunduğunu savunarak, "Türkiye’nin gerçekten çok ciddi, büyük sorunları var. Türkiye’nin temel sorunlarında özellikle dış politikada savaş riski var. İçeride ulusal güvenlik, terör tehditleri var. Ekonomik krizler kapımızda. Çiftçinin durumu, emeklinin durumu, esnafın durumu ortada. Bugün de Adıyaman'a geldik gördük, Adıyaman’da da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlarla uğraşmak bunlara çözüm üretmek yerine, Sayın Başbakan maalesef baktığınız zaman, neredeyse Türkiye'yi savaşa sokacak. Daha evvel de bunu dile getirdik. Suriye için teskere çıkartmak, Suriye ile ilgili NATO’dan füze talebinde bulunmak, ben her an savaşa girebilirim demektir. Bunun savunma ile ilgili bir alakası olamaz. Savunma olacaksa zaten Birleşmiş Milletler, NATO, bunların ortak kararlarıyla bir çalışma yapılır. Başbakan gerçekten bu noktada Türkiye'yi savaşın ortasına sürüklüyor" dedi.

Kaynak: İHA