Yıldız İbrahimova, Edirne’de Konser Verdi

UNESCO etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Yıldız İbrahimova Trakya Üniversitesi’nde bir konser verdi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı “Kültür ve Kalkınma için Köprü” girişimi başlattı. Etkinlikler balkan ülkelerinin 11 şehrinde “Köprüler Konuşuyor” adı altında gerçekleşiyor.
Etkinliklerin ilki Edirne’de yapıldı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde 2 gündür çeşitli oturumlar düzenlendi.

Program katılımcılarına yönelik akşam saatlerinde bir konser tertip edildi. Üniversite Konservatuar Salonu’ndaki konserde ilk önce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu sahne aldı. Topluluk balkan şarkılarından oluşan 13 parça seslendirdi. Topluluğun ardından sanatçı Yıldız İbrahimova sahneye çıktı. Sanatçının seslendirdiği birbirinden özel şarkılar izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Sanatçının verdiği konsere Edirne Valisi Hasan Duruer, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.