Meriç Köprüsü, Işık Gösterisi İle Aydınlandı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun 'Kültür: Kalkınma için Köprü' girişimi kapsamında, karanlıkta bulunan tarihi Meriç Köprüsü 6 dakikalık ses ve ışık gösterisi ile aydınlandı.

Meriç Köprüsü, Işık Gösterisi İle Aydınlandı
UNESCO'nun başlattığı girişim ile balkan ülkelerinin 11 şehrinde “Köprüler Konuşuyor” etkinlikleri gerçekleştiriliyor. İlk etkinlik ise Edirne’de başlatıldı. Meriç Nehri kıyısındaki programa Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Duruer, tarihe tanıklık etmiş olan Meriç Köprüsü’nün yanında bulunduklarını belirtti.

Köprülerin, orduların, kervanların aynı zamanda medeniyetlerin ve kültürlerin geçiş güzergahı olduklarını söyleyen Duruer, Meriç Köprüsü’nün balkanları, bilimde, kültürde, sanatta, sporda birbirimize bağlayan köprü olmasını istediklerini kaydetti.

3 boyutlu görüntülerle desteklenen ses ve ışık gösterileri 6 dakika boyunca asırlık Meriç Nehri üzerindeki köprüyü aydınlattı. Havanın kararmasıyla birlikte karanlığa gömülen köprü kısa bir süreliğine de olsa aydınlanarak davetlilere keyifli anlar yaşattı .