Batmanlı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Batman Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenleyerek, kadınlara uygulanan şiddeti protesto etti.

Batmanlı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü
Milli Egemenlik Caddesi üzerinde toplanan ve aralarında BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, BDP İl Başkanı Ayşe Ağılgat’ın da bulunduğu DÖKH, üyeleri kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe erkekler de kaldırımlardan destek verdi. Kadınlar belediye binası önüne kadar yürüyerek açıklama yaptı.

Açıklama sonrasında konuşma yapan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, demokratik özerklik projesinin başta Ortadoğu ve savaşın yaşandığı her yerde barış ve kardeşliği getireceğini savundu. Milletvekili Akat Ata, Türk ve Kürt annelerinin bir bütün Türkiye toplumunun, demokratik bir çözümle ve barışla buluşma zamanının geldiğini, bundan sonra çözümsüz geçirilecek her saatin hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Kürt sorununun çözümünde muhatabın İmralı’da olduğunu belirten Ata, “Çözüm, bu şiddet ortamından kurtulmak İmralı kadar yakındır. Çünkü çözüm diyalog ve müzakereden geçmektedir. İmralı'da uygulanan tecridi en çok Kürt kadınları anlar, çünkü yıllarca kadınlar dört duvar arasına hapsedildi. O dört duvar arasında çıkmalarına izin verilmedi. Sokaklara çıkmaları, çalışmaları ve üretmeleri yasaklandı. Kadınlar tecridi en iyi bildikleri için bugün Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride karşı da en güçlü mücadeleyi ortaya koymaktadırlar. Öcalan üzerindeki tecridi ilk günde kabul etmedik, bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Çözüm ve diyalogun en büyük muhatabı Öcalan’dır diyoruz. Artık Türk ve Kürt halklarının, annelerinin bir bütün Türkiye toplumunun, demokratik bir çözümle ve barışla buluşma zamanı gelmiştir. Bundan sonra çözümsüz geçirilecek her saatin hesabı sorulsun” dedi.

Demokratik özerklik projesini savunan milletvekili Akat Ata, bu projenin barış ve kardeşliliği getireceğini dile getirdi. Ata, “Hem 30 yıllık savaşla, hem cumhuriyet tarihinde var olan isyanla ve bugünden sonra Ortadoğu'da geliştiğini bildiğimiz ve her an ülkemizi de içine alacak sürece karşı militarizmin karşısında olduğumuzu ve bu politikaları asla desteklemeyeceğimizi, halkımızın yanında olduğumuzu, Ortadoğu’da ezilen tüm halkların yanında olduğumuzu ve ortaya koymuş olduğumuz çözüm önerimizi demokratik özerkliğin Ortadoğu başta olmak üzere dünyada çatışmanın olduğu tüm alanlarda barışın, kardeşliğin anahtarı olduğu bilgisiyle bu projeyi savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA