Atatürk'ün sözüyle muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, komşularla 0 sorun politikası konusunda kendilerini eleştiren anamuhalefete, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' sözüyle karşılık verdi.

Atatürk'ün sözüyle muhalefete yüklendi
Kütahya'da havalimanı açılışına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi topa tuttu.

İşte o Başbakan'ın konuşması...

Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi ülkemizde istediğimiz kadar bölgemizde de istikrar, güvenlik ve huzur istiyoruz. Biz her zaman sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemize yönelik bir tehdit olursa gereken önlemi almaktan çekinmeyiz, sessiz ve tepkisiz kalamayız.

“MUSTAFA KEMAL O DÜŞMANLARA BUNU DEMEDİ”

Biz elbette Gazi Mustafa Kemal gibi yurtta sulh cihanda sulh diyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. Ama Akçakale’ye bombayı atarsan ve 5 vatandaşımız şehit olursa herhalde buna sessiz kalacak değiliz biz de ona misliyle karşılık vermek durumundayız. Mustafa Kemal herhalde Çanakkale’ye gelen düşmanlara da bunu demedi. Biz yurtta sulh cihanda sulh ilgisini asla bir pasiflik tepkisizlik olarak yorumlayamayız.

“ZORBA ZALİM BEŞAR'IN...”
Bugün Türkiye’ye sığınan Suriyeli, kardeşlerimizi muhaliflerin değil zorba, zalim Beşar’ın zulmünden kaçarak geldi. Biz Dumlupınar’daki şehitlerimizi zihniyetliyle hareket ediyoruz. Biz Domaniç’te Osmanlı’yı kuran ruhun anlayışı ile hareket ediyoruz. Muhalefete bakıyorsunuz Gazze’de Suriye’de Sudan’da ne işiniz var diyor. Biz ecdadımızın gittiği her yere gitmek zorundayız.

'BİZ ÖYLE BİR KANUNİ TANIMADIK'

Muhalefet sizin Gazze'de ne işiniz var? Suriye'de ne işiniz var diyor. Bizim görevimiz ne biz çok iyi biliyoruz. Biz ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Ama bunlar ecdadımızı o TV'lerde gördükleri Muhteşem Yüzyıl'daki gibi sanıyorlar. Biz öyle bir kanuni tanımadık. Bizim tanıdığımız Kanuni bu değildi. Onun ömrü at sırtında geçti. O diziyi yapan yönetmeni o diziyi yayınlayan kanalı da kınıyorum.