Öğretmenler Günlerine İlgi Göstermedi

KÜTAHYA(İHA) Kütahya Simav’da öğretmenler 24 Kasım kutlamalarına ilgi göstermedi.

Öğretmenler Günlerine İlgi Göstermedi
Katılımın düşük olması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önderliğinde Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Özel Bahar İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının sönük geçmesine neden oldu.

Sabah saat 10.05’de Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerin ikinci bölümü Özel Bahar İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un da katıldığı Özel Bahar İlköğretim Okulundaki ikinci törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi günün anlam ve önemini dile getirdiği konuşmasını boş sıralara yaptı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal 24 Kasım Öğretmenler Gününe öğretmenlerin ilgi göstermemesine bir anlam veremediğini söyledi.

Ünal, “Salonun boş olması beni çok üzdü. Mesleğe yeni başlayan 7 öğretmen arkadaşımızın yemin merasiminde meslek andını söylerken seslerinin çok gür çıkmasını beklerdim. Kendilerine güvenleri kalmamış. Öğretmenlik andını söylerken seslerinin cılız bir şekilde çıkmasına üzüldüm” dedi.

Törenlere katılan 87 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Boral,” Bizim meslektaşlara bir şeyler olmuş. Salonun böylesine boş kalması olacak iş değil. Bizim zamanımızda kutlanan öğretmenler günü bambaşkaydı. Bir heyecan olurdu. Salonda oturacak yer bulunmazdı. Benim dışımda hiçbir emekli arkadaşımızı salonda göremedim. Meslektaşlarımızın kendi günlerine sahip çıkmamasını manidar buluyorum” dedi.

Simav’daki 24 kasım Öğretmenler Günü Kutlama Törenine Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Yemişli İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Öğretmeni Şeyda Öztürk, emekli öğretmenler adına İsmail Uludağ birer konuşma yaptı.

Şiirlerin okunmasının ardından günün anısına okullarda resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden öğrencilere hediyeler sunulurken Kaymakamlık Voleybol Turnuvasında dereceye giren okulların temsilcilerine kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, eğitime verdiği destekten dolayı Simav Kaymakamı Yüksel Ünal’a plaket takdim etti.

Şirikçi, “Sayın Kaymakamımız Yüksel Ünal’ın eğitime verdiği destek her türlü takdirin üzerindedir. Meslektaşlarım ve mesleğim adına kendisine plaket takdim etmekten çok büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, “Bu günün öğrencilerinin yarınlarımızı şekillendireceğinin bilinci içerisindeyim. Bu yüzden eğitim söz konusu olduğunda işimi gücümü bırakıyorum. Mesaimin büyük bölümünü eğitime ve eğitim yatırımlarına ayırıyorum. 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremin ardından devletimiz ilçemizde okulların büyük bir kısmını TOKİ vasıtasıyla yeniledi. Şimdi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz eğitimlerini deprem korkusundan uzak bu modern ve çağdaş okullarda alıyorlar” dedi.

Kutlama sonunda müzik öğretmenlerinden oluşan 3 kişilik ekip izleyicilere mini bir konser sundu. Kemanda Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu öğretmeni Ceyda Kaan, Bağlamada 4 Eylül Ortaokulundan Yıldırım Yamaner, Gitarda da Muharrem Işık’tan oluşan öğretmen topluluğu seslendirdikleri eserlerle alkış topladı.

Daha sonra kutlamaları düzenleyen Simav Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri protokol ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi .
Kaynak: İHA