Kerbela Şehitleri İçin Gözyaşı

Bursa’da Hz.

Kerbela Şehitleri İçin Gözyaşı
Hüseyin ve beraberindeki sahabenin Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü sebebiyle düzenlenen yas programında gözyaşları sel oldu. Bursa’da düzenlenen etkinlikte şehit edilen peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 72 sahabe dualarla anıldı. Hz. Muhammed'in (SAV) torunları Hz. Hasan (ra) ve Hüseyin'e (ra) sevgisinin de anlatıldığı programda, Kerbela'da Ehl-i Beyt'e yapılan zulmün bütün insanlığı derinden sarstığı dile getirilerek acılar paylaşıldı. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunması sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Bursa Caferiler Platformu adına konuşan organizatör Fatih Danyıldız, “Bu yıl bu programın 4.’sünü gerçekleştiriyoruz. Kerbela şehitlerimizi anma merasimi için bir araya geldik. Bundan 1373 yıl önce Kerbela’da şehit edilmiş olan Hz. Muhammed’in (SAV) gözünün nuru Hz. Hüseyin Efendimizin kendisini, evlatlarını ve sahabenin şehadeti için yas merasiminde buluştuk” dedi.

Kerbela şehitleri için şiir okunurken herkes duygu dolu anlar yaşadı. Bir kız öğrencinin okuduğu şiir, herkesi gözyaşlarına boğdu.

Programa, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ve İran’dan bazı yabancı misafirler de katıldı.

Kaynak: İHA