Atçalı Bayanlar Cam Boncuk Yapmayı Öğrendi

Sultanhisar'a bağlı Atça Belde Belediyesinin Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği 'Mandrel ile Cam Boncuk yapımı' kursunu başarıyla tamamlayan bayanlara sertifika verildi.

Atçalı Bayanlar Cam Boncuk Yapmayı Öğrendi
352 saatlik kursa katılan 15 bayandan 8'inin başarılı olduğu sertifika töreninde başarılı kursiyerler belgelerini Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turan ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Bağrık verdi. Törende konuşan Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar; “Atçalı bayanlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlayarak açtığımız kursumuz sayesinde bayanlarımız hem zevkli bir hobi olan cam boncuk yapımını öğrendiler hem de yaptıkları cam boncuklarla para kazanacaklar” dedi.

Atça Halk Eğitimi Merkezinde yapılan sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Atça Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Mandrel ile cam boncuk yapımı kursunun 10 Mart 2012'de başladığını ifade ederek; “10 Mart-20 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen 352 saatlik 'Mandrel ile Cam Boncuk Yapımı' kursuna 15 kişi müracaat etmiş ancak 8 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Kurstan çok kursiyerlerimizin yapmış olduğu ilginç cam boncuk eserler büyük ilgi görmektedir. Aydın Bölgesinde açılan ilk kurs olma özelliği de taşıyan kursiyerlerimiz, burada öğrendikleri ile ev ekonomilerine katkı da sağlayacaklar” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursların halk tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise; “Aydın Bölgesine ilk kez açılan bir kursun ilk başarısını paylaşıyoruz. Emeği geçen gerek Atça Belediyemize, gerek Halk Eğitim Merkezimize gerekse kurs öğretmenimize teşekkür ediyorum. Kursumuz sayesinde evde oturan bayanlarımızın hem zaman geçirmeleri hem de para kazanabilecekleri bir zanaat öğrenmelerinden dolayı kendilerini de kutluyorum” şeklinde konuştu.

Sertifika töreninde başarılı kursiyerlerle birlikte kursta emeği geçenlere de birer plaket verildi.

Bazı kursiyerler protokol eşlerine cam boncuk yapımını uygulamalı olarak gösterirken, tören sonun da kursiyerler tarafından sunulan ikramlar yer aldı .
Kaynak: İHA