Mşü İle Yurt Arasında Yeni Yol Yapılıyor

Muş Alparslan Üniversitesi kampüsü ile Kredi Yurtlar Kurumu arasına, yeni bağlantı yolu yapılıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür ile güzergahta yapılan menfezleri inceleyen Muş Vali Vekili Çetin Kılınç, yolun İl Özel İdaresi Genel Sekterliği tarafından yapıldığını söyledi.

Kılınç, ''KYK'nın yaptığı yurt binalarıyla, üniversite arasında üç dere geçiyor. Bu derelerden geçişin sağlanması için, menfez ve yol çalışması yaptık. Menfezler tamamlandı. Yol yapımı da kısa süre içinde tamamlanacak. Önümüzdeki günlerde yolun stabilizesi yapılacak. Yurtlar hizmete açılmadan önce, yol ve köprü sorununu ortadan kaldıracağız'' dedi.

Yentür ise, üniversite ile yurt arasında 500 metrelik bir yol yapacaklarını belirterek, çalışmaların önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağını bildirdi.

Güzergahtan geçen üç dere yatağına menfez yaptıklarını ifade eden Yentür, ''Öğrencilerimizin yurt ve üniversite arasındaki ulaşımını sağlayacağız. Yurtların bitmesini beklemeden, yol sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bu yolun genişliği 15 metre olacak. Önümüzdeki yıl yolu asfaltlayacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA