Başkan Türk Öğretmenler Günü’nü Kutladı

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çocukların yetişmesi noktasında öğretmenlere çok şey borçlu olduklarını ifade ederek, “Bizleri eğiten ve öğreten, bilgi-beceri kazandırıp yaşama hazırlayan, dünyayı tanımamızı sağlayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yaptığı yazılı açıklama ile kutlayan Başkan Türk, Son yıllarda bütçedeki payın artmasına rağmen, eğitim sisteminde sorunların sürdüğünü belirtti.

Güvencesiz çalışmanın dayatılmasının eğitim emekçilerinin iş yükünü arttırdığını kaydeden Türk, “Ağır fedakarlıklara katlanan yüz binlerce öğretmenimiz, emeğinin karşılığını alamadığı için adeta mesleğe küsmüştür. Öğretmenler geleceklerine kaygıyla bakmaktadır. Artık sıra, boş sözlerle öğretmenleri anmak değil, sorunlarının çözümü için acilen icraata geçmektir” ifadelerini kullandı.

Açıklanan verilere göre, Türkiye’de yaklaşık 300 bin öğretmen adayının atama beklediğine dikkat çeken Türk, “Eğitim alanında yaşanan öğretmen açığına rağmen bütçe yetersizliği gerekçe gösterilerek binlerce öğretmenin atamasının yapılmaması haksızlık ve adaletsizliktir. Bu sorunu en kısa zamanda çözmek hükümetin vicdani borcudur” ifadelerine yer verdi.

Türk, eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerini haykırmak için bu yıl da sokakta, eylemde olacaklarını hatırlattı, öğretmenlerin taleplerine sahip çıktıklarını vurgulayarak, “Öğretmenler sorunlarına artık kalıcı çözümler bekliyor. Her 24 Kasım’da öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğundan bahsediliyor. Ama öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunları orta yerde duruyor, gerçek sorunları tartışılmıyor. Örneğin, ‘eşit işe eşit ücret’ kapsamına alınmayan öğretmenlere zam yapılmadı, eğitim emekçileri yok sayıldı. Çünkü hükümet, öğretmenleri bireysel performansa göre çalıştırmayı hesaplıyor” dedi.

Öğretmenlerin yoksullaşmasına yol açan politika ve uygulamalara Son verilmesi gerektiğinin altını çizen Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizleri eğiten ve öğreten, bilgi-beceri kazandırıp yaşama hazırlayan, dünyayı tanımamızı sağlayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımız ve gençlerimizi emanet ettiğimiz ve onların geleceğe hazırlanmasında emeği olan öğretmenlerimize gerçekten çok şey borçluyuz. Yaşadıkları tüm ağır koşullara rağmen, eğitim emekçilerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”
Kaynak: İHA