Ahlat'ta Metip Toplantısı Düzenlendi

Ahlat'ta, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi toplantısı düzenlendi.

Ahlat Ziraat Odası'nda yapılan toplantıda proje hakkında bilgi veren Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Başbakanlık genelgesine dayanarak yürütülen METİP projesinin, tamamen ulusal bütçe imkanlarıyla finanse edildiğini söyledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle, ilçeye gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin yaşam şartlarının iyileştirileceğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

''Proje kapsamında özellikle mevsimlik gezici tarım işçilerinin, aileleriyle daha iyi bir ortamda kalmaları için yeterli büyüklük ve sayıda konteynerler temin edilecek. Bu konteynerler ailelere verilecek. Bu nedenle proje kapsamında, 200 konteyner ve 10 sosyal etkinlik çadırı alınacak. Merkezde, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması, yürütülmesi gereken faaliyetlerin izlenmesi, uygulama sırasında doğabilecek sorunlara çözüm üretilmesi, bir veri tabanı oluşturulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcısının başkanlığında, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu, Türkiye Ziraat Odaları birlik temsilcileri ve tarım iş kolunda örgütlü en çok üyeye sahip işçi sendikasının katılımıyla, Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu oluşturuldu.''

Korkmaz, projenin ilk etapta Ahlat'ın Kırklar mahallesi, Güzelsu, Saka ve Yeniköprü köyleri ile Ovakışla beldesinde uygulanacağını kaydetti.

Mevsimlik tarım işçileri için ulaşım, barınma, eğitim, güvenlik, sosyal çevreyle ilişki, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut durumlarının iyileştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Akif Pektaş ve Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve il izleme kurulu üyeleri katıldı.

Muhabir: Oktay Bayar / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA