Ergenekon Davasında Sanık Beyanlarına Devam Edildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıklar ile avukatların, şimdiye kadar dinlenen tanık ifadeleri ile delillere karşı beyanlarının alınmasına devam edildi.

Sanıklar ve avukatların, kendilerine verilen 15 dakika ile sınırlı konuşma süresinin yetersiz olmasını dile getirmeleri ve kendilerine makul konuşma süresi verilmesini istemeleri üzerine duruşmaya ara verildi.

Mahkeme heyeti, bu sürenin yeterli olduğunu gerekçe göstererek makul süre verilmesi yönündeki taleplerin reddine karar verdi. Bu kararın ardından duruşmaya kaldığı yerden devam edildi.Konuşmasını mahkemeye yazılı olarak sunan Avukat İlkay Sezer, karşı beyan için makul süre verilmesi yönündeki taleplerine verilen red kararından dönülmesini talep etti. Dilekçesinde, delilerin değerlendirilmesi aşamasının mı yapılmakta olduğunun açıklanmasını isteyen Sezer, "Hukuka aykırı delillerin de dosyadan çıkarılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Daha önceki oturumda üslubu nedeniyle duruşmalardan men edilen, ancak bugün karşı beyanda bulunması için mahkeme kararı ile cezaevinden getirilen tutuklu sanık Veli Küçük de konuşmak için izin istedi. Davanın Tuncay Güney’in beyanlarına dayandırıldığını iddia eden sanık Küçük, gizli tanık ifadelerini eleştirdi .