Ereğli’de Okul Öncesi Eğitim Birimleri Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)’in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında hayırseverler tarafından Konya’nın Ereğli ilçesine yaptırılan 2 okul öncesi eğitim biriminin açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli’de Okul Öncesi Eğitim Birimleri Açıldı
Açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ve hayırsever katıldı.

Halime Demirel İlköğretim Okulu ve 60. Yıl Ferudun Atalay İlköğretim Okullarında gerçekleşen açılışta konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TOGEM’in yaptığı kampanya kapsamında Ereğli’de 2, Konya’da 1 olmak üzere 3 adet anasınıfının açılışının yapıldığını ifade edildi.

Anasınıfında okumayı hayata atılan adım olarak nitelendiren TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, “Yepyeni dünyalara açılmak beni heyecanlandırıyor. 5 yıl önce başlattığımız bu projede 2 yıl içerisinde 500 okulun açılışını yaptık. Amacımız Türkiye’de açılmadık anaokulu kalmasın. 7 yıl önce sayın Emine Erdoğan tarafından kurulan merkezimiz bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan ise, “7 yıl gibi kısa sürede her geçen gün büyüyen gönüllüler hareketi olarak hizmet veriyoruz. Yüce dinimiz okumaya, araştırmaya ve öğretmeye davet ediyor. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum anlayışından geliyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği için bu tür organizasyonların arasında yer alacağım. Birbirimizden aldığımız güçle çocuklarımızı yarınlara hazırlamalıyız. Bu bir yürüyüş değil koşudur. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, “Türkiye’de hayırseverlik olgusu kültürümüzde vardır. Günümüzde bu işe aracılık eden kurumlar gerekiyordu. Ve bu kurumlar hızla artıyor. Konya yabancı ziyaretçilerin geldiği bir şehirdir. Valiliğin girişinde hayırseverlerin fotoğrafları yer almaktadırlar. Yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeken bu fotoğraflar merak ediliyor. Bende izah ediyorum. Hayretle karşılıyorlar. Bizim insanımız hayırseverdir. Ve hep öyle kalacaktır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket töreni ve hediyelerin verilmesinin ardından anaokulu binaları hizmete açıldı .
Kaynak: İHA