Ak Parti'li Candan: Ereğli'deki Öğretmenevinde Yüzde 1'lik Performans Bile Yok

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, “ Türkiye'de 100'ün üzerinde öğretmen evi kapatıldı.

Neden kapatıldı biliyor musunuz? Performansı yüzde 30'un altında olduğu için. Ereğli'de değil yüzde 30 performans yüzde 1 bile yok, böyle bir öğretmen evi kâğıt üzerinde açılmıştı fiiliyatta böyle bir öğretmen evi yoktu." dedi.

Partisinin Ereğli İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ercan Candan, bir süredir ilçe gündemini meşgul eden öğretmenevi ile ilgili sorulara cevap verdi. Ercan Candan, " Öğretmen evi yapmak belediyenin işi değildir herkesin görev sorumlulukları, görev yetki alanları vardır. Açarsınız yönetmelikleri kanunu bakarsınız kimin işidir destek verilir hayhay hiç bununla sıkıntımız yok fakat işi siyasi polemiğe getirmek doğru değil." şeklinde konuştu.

Konu hakkında en son aşamada bilgisi olduğunu dile getiren Candan, kavga olan bölgeye yatırımcının gelmeyeceğini belirtti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, toplantıda tersaneler ve Devrek yol ayrımı hakkında da açıklamada bulundu. Ercan Candan, Ereğli için düşünülen polis okulu ve marina projesi hakkında da detaylı bilgi verdi. Candan ayrıca Ereğli OSB ve Erdemir konusuna da değindi. Zonguldak Milletvekili Candan şöyle konuştu; "Biz Kdz. Ereğli'de iş yapmaya çalışıyoruz dolayısıyla burada iş yapmaya çalışıyor olmasaydık 49 yıllığına limanı belediyeye vermezdik. AKM'yi devletten hazineden alabilmek için onca koşturmazdık belediyeye verilmesi konusunda. AKM'nin yapım masraflarının yüzde 50'sini tutup Kültür Bakanlığı'na yüklemezdik onları gidip ricacı olmazdık. Bunların hepsini biz siyasi düşünmediğimiz ve Kdz. Ereğli'nin menfaatine olduğumuz için yapıyoruz daha yeni 10 gün önce ben sabahlara kadar çalışırken gittik mahalle idareler genel müdürlüğünden buradaki terminalin yeni yerinin yapılmasının iznini çıkardık. Yani bunları biz siyasi düşünüyor olsaydık ben yorgunum derdim daha sonra bakarız derdim. Bizim için önemli olan Kdz.Ereğli'ye Zonguldak'a gelecek yatırımlardır." ifadelerini kullandı. Erdemir yönetimi ile İstanbul'da baş başa görüştüklerini kaydeden Candan, "Orada eğer Kdz.Ereğli'de bir yatırım yapılırsa Erdemir ürünlerine dayalı bir yatırım yapılırsa bu konuda pozitif yönde yardımcı olabileceğini kendileri beyan ettiler. Dolayısıyla Kdz.Ereğli alıp satmayı unutmak zorunda. Artık üretmeden para kazanamayacağımızı bilmek zorundayız. Ya üreteceğiz ya üreteceğiz. Yatırımcıların OSB'yi doldurmalarını bekliyoruz. Yatırımcı OSB'ye gelirse Erdemir yardımcı olmazsa o zaman ben devreye girerim.” dedi.