Ak Parti’den Muharrem Ayı Ziyaretleri

AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Muharrem Ayı dolayısıyla Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi ve Pir Sutan Abdal Kültür Derneği tarafından kurulan Muharrem Çadırı’nı ziyaret etti.

Ak Parti’den Muharrem Ayı Ziyaretleri
Başsoy ve beraberindekiler Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi’ni ziyaret ederek, Daha sonra konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Sadık Düzgün ile bir süre sohbet etti.

Ziyarette birlik ve beraberlik mesajları veren AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklama; “Alevi hemşerilerimizin Muharrem ayı nedeniyle Erzincan’da ve tüm Dünya’da Muharrem oruçları tutmaktadır. 12 gün o acılı günlere istinaden oruç tutmaktadırlar. Oruçları Salı günü bitecek ve bayramlarını yapacaklar. Bizde bu bağlamda Hacı Bektaşi Veli Cemevini ziyaret ediyoruz. Bu acılı günlerini paylaşıyoruz. Biz kardeşliğimizi bozacak hiçbir eyleme izin vermemek için bugün Hacı Bektaşi Veli Cemevimizde dedemiz ve başkanımız ile birlikte burada bunun mesajlarını veriyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Sadık Düzgün ise AK Parti teşkilatını ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; “Muharrem ayında oruç 10 gündür. Malum Kerbela vakası tarihte tesadüfen 12 güne denk geldiği için bizde Hz. Muhammed’in ehlibeytin soyu olan kişilerin Kerbela da katledilmesi günü Aşure pişirmemiz biraz yanlış olur. Çünkü biz ehlibeyt soyundan gelmeyiz. Biz oruçlarımızı bu yüzden 12 güne tamamlıyoruz. 13. gün Aşurelerimizi ve Kurbanlarımızı pişiriyoruz. Hz. Muhammed’den önce ki peygamberlerde Muharrem ayında oruç tutmuşlardır. Her şeyden önce biz Allah rızası için bu oruçlarımızı tutuyoruz. Ayrıca Hz. Hüseyin’in oğlu İmam Zeynel Abidin Kerbela olayında yaralı kurtulmuştur. Ehlibeyt soyu onun soyundan devam etmiştir. Bunun sevincimizi yaşatmak için Aşure yapıp Kurban kesiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bizde Erzincan’da Aşure gününde birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Alevi Sünni ayrımı yapmadan herkesi 27 Kasım Salı günü saat 12’de Aşuremiz ve kurbanlarımız var. Tüm dostlarımızı bu günümüze bekliyoruz. Gelin birlik olalım kardeşliğimizi pekiştirelim” diye konuştu Parti yöneticileri daha sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından kurulan Muharrem Çadırını ziyaret ederek, burada kurulan stantları gezdi
Kaynak: İHA