Gönüllü Kuruluşlar Platformu’ndan Filistin Halkına Destek Açıklaması

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail’in 6 gündür Filistin’e karşı devam ettirdiği saldırı kınandı.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu’ndan Filistin Halkına Destek Açıklaması
Gaziantep Eski Adliye binası önünde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği, AYDER, Bülbülzade Vakfı, Dar’ul Hadis Cemiyeti, Erdemliler Cemiyeti, Furkan Derneği, GAİM-DER, Hacı Hamzalar Derneği, İHH, KALEM Der, Memur-Sen, Öğ-Der, Suffa-Der, Şahin der, Vahdet Vakfı,Verenel Derneği, İlim ve Hikmet Der, Mazlum Der temsilcileri bir araya gelerek yapılan saldırıyı kınadı.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına açıklama yapan Mithat Sevim, “Muharrem ayına girdiğimiz bu günlerde, Kerbela’da şehit düşen Hz. Hüseyin’in direniş yolunu seçen Şanlı Gazze halkı, katil İsrail ve yardakçılarına teslim olmayacağını bir kez daha yenilemiştir. İsrail terör devletinin Gazze'de giriştiği katliam, yaşlı, kadın ve çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katletmesi, bütün İslam alemini öfkeye boğmuştur. Terör devleti İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde mazlum Gazze halkına yönelik başlattığı insanlık dışı bu saldırı ve katliamları, İsrail ve güvendiği emperyalist ve müstekbir dünyanın zulüm dolu tarihinden sadece bir parçadır. İnsanlığa karşı işlenen bu ölçüsüz vahşetin durdurulmasının tüm insanlığın sorumluluğu olması gerekir” dedi.

Özellikle de İslam coğrafyasında kanayan bir yara olan Filistin meselesinin hakkaniyet ölçüsünde çözüme kavuşturulması ve İsrail’in yaptığı zulümden el çektirilmesi için tüm bölge ülkelerinin sorumluluk almaları gerektiğini vurgulayan Sevim, şunları söyledi: “Bölgesel ve uluslararası düzeyde Filistin'e ve özelde Gazze halkına sahip çıkmaları ve zalimi zulmünden vazgeçirecek somut adımlar atmak, zorunluluk halini almıştır. Yaşlı, çocuk, kadın birçok sivilin hayatını kaybetmesine yol açan Gazze’ye yönelik son saldırılar nedeniyle terör devleti siyonist İsrail’i bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyoruz.”
Kaynak: İHA