Bolu Dağında Kış Tedbirleri Alındı
Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda, Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı.

Toplantıda kış ayları öncesi Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu bölümü ve Tünel istikametinde alınacak önlemler konuşuldu. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bazı ülkelerde zincirsiz yola çıkıldığı, ağır kış şartlarına rağmen araçların zincirsiz yola devam ettiğini ve Bolu Dağı’nda da zincirsiz yola devam edilebilir mi şeklinde öneri de bulundu
Bu öneriye sıcak bakmayan Karayolları 41.Şube Müdürü İlkay Aktuğ, “Zincir uygulaması yapmamız lazım. Önceki yıllarda olduğu gibi Kaynaşlı ve Abant kavşağında trafiği kesip gerekirse geri çevirmeliyiz. Yani zincir uygulamasından vazgeçemeyiz” dedi.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Amerika’da yaşanan Sandy Kasırgası’nda ülkenin ne kadarlık bir alanının zarar gördüğünün ortada olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Bizim hesaplarımızı aşan ölçüde afet durumu olabilir. Normal şartlarda yollarımızı hep açık tutmak istiyoruz. Bir saniye bile yol kapansın istemiyoruz. Buna gücümüz yetiyor. Kar ve fırtına geldiğinde D-100 ya da TEM diye ayıramıyoruz. Her iki bölüme de aynı anda kar yağıyor. Özellikle tek çeker araçlarımızın kayması yolları kapatıyor. Bunları ele alacağız” Yaklaşık 1,5 saat süren Koordinasyon Toplantısı’nda zincir uygulamasının devam edilmesi kararı alındı. Ayrıca, geçen yıllarda olduğu gibi ağır tonajlı araçlar Abant kavşağı ve Kaynaşlı mevkiinden geri çevrilecek .
