Hizmetler Karşılıksız Kalmıyor...

Erzurum Sabahattin Eryurt Ana Okulu öğrencileri, okullarına eğitim materyali, kendilerine oyuncak veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekküre geldiler.

Hizmetler Karşılıksız Kalmıyor...
Anaokulu Yöneticisi Semra Kaşıkçı ve öğretmenleriyle birlikte Ali Korkut’u makamında ziyaret eden minikler, eli boş dönmeyerek okul bahçeleri için oyun grubu koparmayı başardılar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un eğitime destekleri öğrencilerden karşılığını görüyor. Erzurum Sabahattin Eryurt Anaokulu öğrencileri çiçek yaptırarak; okullarına eğitim yardımı yapan, kendilerini oyuncaklarla sevindiren Ali Korkut’u makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler. Anaokulu Müdiresi Semra Kaşıkçı ile okul yönetici ve öğretmenleri ve öğrencileri Korkut’u ziyaret ettiler. Okullarına yardımları için teşekkürlerini sunan öğrenciler, okul bahçeleri içinde oyun grubu koparttılar. Sabahattin Eryurt Anaokulu’nun bahçesinin geniş olduğunu, oyun için materyal olmadığını söyleyen öğrencilere Ali Korkut, oyun grubu kurma sözü verdi. İlgili birimlere talimat veren Korkut, en kısa sürede oyun grubunun kurulmasını istedi. Korkut, geleneği bozmayarak öğrencilere oyuncak hediye etti.

SABAHATTİN ERYURT KİMDİR? Erzurum Sabahattin Eryurt Anaokulu Şükrü Paşa mahallesinde bulunuyor. Anaokuluna ismini veren kişiyse Erzurumlu bir hayırsever. Aslen Erzurum Pasinler (Hasankale) İlçesindendir. 5 Nisan 1918 yılında Sivas'ın Suşehri İlçesinde dünyaya geldi. Erzurum Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Hukuk Fakültesi'nden 1940-1941 öğretim yılında mezun oldu. İlk görevine Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak başladı.

Memuriyet hayatı yurdun değişik yerlerinde hakimlik, Yargıtay üyeliği, HSYK üyeliği.. 1983 yılına kadar devam etmiş, Yargıtay üyeliğinden emekli oldu. 1983 yılında Erzurum milletvekili seçildi. 17. dönem T.B.M.M. Başkan Vekilliği görevinde bulundu. 54 yıl Devlet hizmetinde bulunan Sabahattin Eryurt okulu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na hediye etmiştir .
Kaynak: İHA