Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası Konser Binası 2013’e Bitecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara’da inşası devam eden Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası konser binasını inceledi.

Bina hakkında basına bilgi veren Bakan Ertuğrul Günay, “1995 yılında temeli atılan bu binayı 2007 yılında gördüğümde, su içinde bir çukur vardı. Bu binayı değerlendirmek ve sonlandırmak istedik. Cumhuriyetimizin 90. yılına özel 2013 yılı sonunda bu inşaatın bitmesini çok önemsiyorum.” dedi.

Binanın Ankara’nın en büyük konser binası olması hedefleniyor. Konserler yanı sıra Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası da çalışmalarını burada yapacak. Bina hazır hale gelince Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası yeni binasına taşınacak. Ayrıca binanın yanında büyük bir otopark da olacak. Ertuğrul Günay, binanın yeri hakkında bilgilendirme yaptı. Günay, binanın Ankara Kalesi ve Anıtkabir’in geçtiği hat üzerinde olduğunu, yapının Anıtkabir’i görebilen tek açıya sahip olduğunu vurguladı. 100 BİN METREKARELİK TÜRKİYE UYGARLIK MÜZESİ Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 2013 yılı sonunda Ankara’nın en büyük konser binası olması planlanan inşaatın tamamlanması yanı sıra Ankara hipodrom alanına 100 bin metrekarelik Türkiye Uygarlık Müzesi kuracaklarını açıkladı.

Cumhuriyet’in 90. yılına özel Ankara’yı kültür merkezi haline getireceklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı, binaları balona benzer şişirme yöntemiyle inşa ettiklerini anlattı. Yapılacak bina balon şeklinde şişiriliyor ve içindeki inşaata devam ediliyor. Binanın üst katındaki camlarla çevrili alan, Anıtkabir, Etnoğrafya, Kale gibi Ankara’nın simgesi olan yapıları görebiliyor.
İnşaat aşamasında balonun şişirilme işleminin 3 saat sürdüğünü aktaran Ertuğrul Günay, “Balon şişirilince radyo evlerinden aramışlar. Uzaydan bir cisim mi indi diye. Ben buna çok güldüm ve bu beni çok mutlu etti. Türkiye’de güzel şeyler oluyor.” diye konuştu.

İnşaatta çalışma yapan mühendisler Bakan’a sürpriz yaparak yumurta şeklinde olan inşaata benzer pasta getirdi. Pastayı kesen Bakan, daha sonra basını binanın içinde gezdirerek bilgi verdi .