Erzurum'da 8 Köpeğin Silahla Vurulduğu İddiası

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, kentte 8 sokak köpeğinin silahla vurularak telef edildiğine ilişkin, ''Sabah erken saatlerde belediyemize gelen bilgi doğrultusunda, bu köpekler sokak arasında kamyonun çarpması sonucu ölmüş vaziyette bulundu'' dedi.

Yaptırmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Aşkale Belediyesi, 8 köpeği av tüfeğiyle vurdu'' yönünde haberlerin yapıldığını belirterek, söz konusu olayın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Söz konusu haberin asılsız ve ispatı olmadığını savunan Yaptırmış, şunları kaydetti:

''Sabah erken saatlerde belediyemize gelen bilgi doğrultusunda, bu köpekler sokak arasında kamyonun çarpması sonucu ölmüş vaziyette bulundu. Bizler de belediyemiz işçilerine verdiğimiz emir doğrultusunda, söz konusu köpekleri ilçemiz Aşkale Çimento Fabrikası altındaki büyük çöplüğe gönderdik. Buraya götürdüğümüz bilgisini alan arkadaşlarımız da böyle asılsız bir haber yapma gayretinde bulunmuşlardır.''

Çıkan kanunları da hayvanlara nasıl davranılacağını da gayet iyi bildiklerini ifade eden Yaptırmış, ''Yapılan haber ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı açıklamalar, bizi ilgilendirmeyen asılsız ve mesnetsiz ifadelerdir. Bizler de bu olayın peşini bırakmayacağımızı ve takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Berat Gürler / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA