Yıldızlılar Mentorluk Projesi İçin Buluştu

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrenci, öğretmen ve mezunları, tecrübelerini, sektör bilgilerini ve tüm deneyimlerini paylaşmak üzere Mentorluk Projesi ile bir araya geldi.

Yıldızlılar Mentorluk Projesi İçin Buluştu
Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hocaları ve mezunlarının iş birliği ile tasarlanan, mezunları ile öğrencilerinin bir araya gelerek, tecrübelerini, sektör bilgilerini kısacası tüm deneyimlerini paylaşmalarını sağlayan, kariyer gelişimine destek olmayı hedefleyen proje olan Mentorluk Projesi, hayata geçti.

YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Endüstri Mühendisliği bölüm hocaları, 60 mezun mentor ve 100 öğrencinin katıldığı kokteyl ile hayata geçen proje, YTÜ de pilot olarak Endüstri Mühendisliği Bölümü ile başladı.

Toplamda 140 mentoru ve 200 menteesiyle uygulama geçti. Mentorlardan 80 tanesi mezun olup, 2. 3. ve 4. sınıflardan oluşan 130 mentee ile eşleştirildi. Diğer 60 Mentor ise 4. sınıf olup, 1.sınıflardan oluşan 70 mentee ile eşleştirildi.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Makine Fakültesi Dekanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün katkılarıyla hayat bulan proje, fikir aşamasından, uygulamaya kadar öğrenciler tarafından hazırlandı.

MENTORLUK NEDİR? Mentor; aynı kurumun içinde bulunan, o kurum içinde farklı görevlerde çalışıp tecrübe kazanmış olan, astlarına şirket politikası, kurum gereklilikleri, çalışma stratejileri ve kariyerini yönlendirme konularında tavsiyelerde bulunan yol gösterici kimse olarak tanımlanabilir.

YTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü bu proje ile; hem mezunlarıyla iletişimde süreklilik sağlamayı, hem de mezunlarının tecrübelerini, bilgi aktarımlarını mezun olacak öğrencilerle paylaşmaları, çalışmalar ve projeler ile onların gelişimine katkı sağlayarak, aynı üniversitenin aynı bölümünden mezun olmanın ötesinde, yıldızlı aile olabilme kavramını oluşturmayı hedefliyor .
Kaynak: İHA