Lidosk Üyeleri Gömbe Yaylası’nda

Lykıa İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (LIDOSK) düzenlediği günü birlik gezi ile doğaseverleri, Gömbe Yaylası’ndaki Uçarsu ve Yeşil Göl’le buluşturdu.

Lidosk Üyeleri Gömbe Yaylası’nda
LIDOSK’un hafta sonu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği günübirlik yürüyüşe 25 kişi katıldı.

Doğaseverlerin gezi kapsamında ilk adresi Elmalı ilçesi Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Türbesi oldu. Muharrem ayı dolayısıyla yapılan ziyarette LİDOSK üyeleri, barış için dua ettiler.

Katılımcılar daha sonra yürüyüşü gerçekleştirmek için Gömbe Yaylası’na hareket ettiler. Sedir ağaçlarının arasında yapılan iki saatlik bir yürüyüşün ardından doğaseverler, Akdağ’ın eteğinde bulunan denizden bin 810 metre yükseklikteki Yeşil Göl’e ulaştı. LİDOSK üyeleri burada bir süre dinlendikten sonra gölün güney doğusunda kalan; yazın Gömbe’ye, kışın ise Fethiye’ye akan Uçarsuya yürüyerek, 6 saat süren geziyi sorunsuz bir şekilde tamamlandı. LİDOSK, 2 Aralık’ta Serik ilçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Kozan Köyü'ndeki, 62 metreden dökülen Uçan 1 ile 78 metreden dökülen Uçan 2 şelalelerine günü birlik yürüyüş düzenleyecek. Geziye katılmak isteyenler “www.lidosk.org” adresinden başvuru yapabilirler .
Kaynak: İHA