Suriye'de Esaretten Kurtulan Gazeteci Cüneyt Ünal Hasret Giderdi

Suriye'de 90 günlük esaretin ardından Türkiye'ye dönen gazeteci Cüneyt Ünal, Ankara'daki anne ve babasıyla hasret giderdi.

Suriye'de Esaretten Kurtulan Gazeteci Cüneyt Ünal Hasret Giderdi
Kurtulması sebebiyle ailesi tarafından kesilen kurbanın kanı ise Esenboğa Havalimanı'nda Ünal'ın alnına sürüldü. Cüneyt Ünal, kızının 'pıtı pıtı seslerinin' hücredeki boşlukta kulaklarında yakılandığını ifade etti.

Gazeteci Ünal, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyet ile önce Hatay'a, ardından Ankara'ya döndü. Ünal'ı, Esenboğa Havalimanı'nda babası Hikmet Ünal, annesi Arife Ünal, kardeşi Canan Ünal Akdere, erkek kardeşi Cumhur Ünal, yeğenleri ve diğer yakınları karşıladı. Türk bayrağı bulunan otomobillerle havalimanına gelen aile, karşılarında Cüneyt Ünal'ı görünce sevinç gözyaşları döktü. Suriye'ye giderken, kızı Sahra'nın 3 aylık olduğunu dile getiren gazeteci Ünal, şimdi ise kızının 9 aylık olduğunu söyledi.

Çocuğunun 'baba' dediğini anlatan Ünal, şöyle devam etti: Eşimden aldım haberleri. Çok şaşırdım, çok ilginç geldi. Ben bıraktığımda daha ufaktı. Pıtı pıtı sesleri o hücredeki boşlukta kulaklarımda yankılanıyordu." Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ünal, çok heyecanlı olduğunu, 90 gün sonra biraz heyecan bulunduğunu kaydetti.

"Odamda pencerem dahi yoktu, ışığım dahi yoktu." diyen Ünal, kendisine dua eden herkese teşekkür etti. Suriye'den getiren CHP milletvekillerine de teşekkür eden Ünal, "Özellikle kameraman arkadaşlarıma, siz basın mensubu emekçilere, hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

ANNESİ OĞLU İÇİN DOLMA GETİRDİ

Cüneyt Ünal'ın konuşması sırasında ise Ünal'ın amcasının eşi olduğu öğrenilen bir kadın, beraberinde getirdiği kurban kanını alnına sürdü. Cüneyt Ünal'ın annesi Arife Ünal ise oğlu için dolmaları getirdiğini ifade etti.

Anne Ünal, "Her şeyi getirdim, oraya götürüp yesin. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum, basına, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Gazeteci Ünal, kızını görmek için İstanbul'a gideceğini belirtti.

Açıklamaların ardından Ünal, ailesiyle hasret gidermek için Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki VIP Salonu'na geçti. Ünal, 19.30'da eşi Nuran Ünal ile birlikte İstanbul'a uçtu.

"GÖREV VE SORUMLULUK BİLİNCİYLE GİTTİK"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise insani sorumluluklarının gereği olarak görev yaptıklarını söyledi.

"Bu görevi bugün başarı ile tamamlamış olmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz." diyen Gök, Cüneyt Ünal ile Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Ünal'ın, İstanbul'a giderek kendisini bekleyen kızını gözlerinden öpeceğini ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Ünal'ın sağlıklı şekilde ailesine kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Her zaman barışı savunduklarını ve barışı savunmaya devam edeceklerini dile getiren Eryılmaz, "Biz, Suriye'ye giderken herhangi bir siyasi kaygı ya da bir siyasi menfaat temin etmek için değil, tamamen insani duygularla ve milletvekili olmanın görev ve sorumluluk bilinci ile oraya gittik ve sevgili kardeşimizi ülkemize, sevdiklerine kavuşturduk. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.