Hami-yet Çocukları Vali Yazıcı'yı Unutmadı

Türkiye’de ilk kez Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde hayata geçirilen ve çoğunluğunu işadamı, sivil toplum kuruluşları ile gönüllü kişilerin oluşturduğu Hami-Yet Projesi 4 yıldır örnek bir proje olarak uygulanıyor.

Proje kapsamında 60 çocuk, 50 anne ve işadamlarından oluşan 130 kişilik grup Yozgat´a gelerek Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Vali Abdulkadir Yazıcı, tarafından valilik önünde karşılanan çocuklar, buluşma esnasında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Valilikte makam odasına çıkan çocuklar Vali Yazıcı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Vali konağında ağırlanan çocuklara Vali Yazıcı, elleriyle baklava ikram etti. Konak bahçesini gezen çocuklara Vali Yazıcı, burada bulunan elma ağacından kopardığı elmalardan verdi ve voleybol oynadı. Hamiyet anneleri ise Vali Yazıcı için yaptıkları börek ve sarmaları ikram etti. Yazıcı, kendisine getirilen yiyecekleri çocuklara ikram etti. Konak ziyaretinin ardından Saraykent ilçesine geçen çocukların anısına, burada hatıra ormanı oluşturuldu. Vali Yazıcı, fidan dikim töreninde yaptığı açıklamada, Hami-Yet Projesi´nin amacının çocuklara yetim olduklarını unutturmak ve sosyal yaşama entegre etmek olduğunu belirtti.

Yazıcı, projeye yetim çocuklar projesi demediklerini, yetimliklerini unutturmak amacıyla Hami-Yet adı verildiğini kaydetti.

Vali Yazıcı, "Bayrampaşa ilçesinde bine yakın yetim çocuk bulunuyor. Bunlardan ancak 300'ünün bu proje kapsamında çalışmalara katılıyor. Diğer ailelerimizle de irtibatımız devam ediyor. Proje dahilinde annelerimize yönelik çeşitli kurslar düzenlendi.

Bu sayede annelerimiz hem bir meslek öğrenme hem de iş kurma açısından gerekli bilgi ve donanıma sahip olarak kursu tamamladı. Bizler anne ve çocuklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Amacımız onların yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Nasıl bir ailede dayanışma, paylaşma, kardeşlik duyguları varsa, aynı duyguları da onların yaşamasını sağladık. 4 yıl gibi bir süre içerisinde ailelerimizin kendileri ve bizlerle arasında çok güçlü bir sevgi bağları oluştu." dedi.

Vali Yazıcı, çocuklarla ilişkilerini sürdürdüklerini, Yozgat'ta birlikte fidan dikip her fidana da bir çocuğun ismini verdiklerini kaydetti.

Çocuklarla hatıra ormanına fidan dikerek metal isimlikleri takan Vali Yazıcı, şöyle devam etti: "Yozgat’ta bu yıl 2,5 milyon fidan dikildi. Bu dönemde dikilecek bu fidanlarla birlikte sarı çam, kara çam ve diğer türlerde toplam 7 milyon fidan dikilmiş olacak. Bunun haricinde 2,5 ton da badem tohumu serpeceğiz. İstanbul'dan gelen Hami-Yet çocuklarımızla da burada hatıra ormanı oluşturmak istedik. Bayrampaşa’dan buraya gelen 60 Hami-Yet çocuğumuz ve 50 anneleri, kendi isimlerine bastırılmış metal kartlarla ağaç diktiler. Fidanları dikerken öncelikle İstanbul ve Yozgat’taki insanlarımızın kardeşliğini temsil etsin dedik. 'Bu fidanlar büyüdükçe, sizler de büyüyün, sizler de yeşerin. İlerde büyük makamlara, güzel makamlara gelin' dedik. İnşallah bu fidanlar kısa sürede tutar, yeşerir ve büyür. Bugün toplam 2 bin fidan dikilecek. Sosyal hizmetler çocuk yuvasındaki ve sevgi evlerindeki çocuklarımız da fidan dikimine devam edecek." Hatıra ormanına fidan dikimi yapan çocuklar diktikleri fidanın üzerine kendi adlarını taşıyan metal isimlikleri taktı. Fidan dikim programının ardından uçurtma şenliğine katılan çocuklar burada gönüllerince eğlendi. Rüzgarın olmaması nedeniyle uçurtmayı havalandırmakta zorlanan çocuklar çareyi koşmakta buldu. Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Hami-yet çocukları ve anneleri Vali Yazıcı’nın kendilerine her konuda destek verdiğini Türkiye’nin böyle devlet adamlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, ilçe kaymakamları, Hamiyet çocukları ve vatandaşlar katıldı.