Geleneksel Asım Dergisi Günleri Erzurum’da Gerçekleştirildi

Geleneksel Asım Dergisi Günleri hafta sonu Vehbi Vakkasoğlu’nun da katılımıyla Yoncalık semtinde ki Erzurumlu Emrah Müzesinde gerçekleştirildi.

Geleneksel Asım Dergisi Günleri Erzurum’da Gerçekleştirildi
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Vehbi Vakkasoğlu Erzurum da adeta nefes alamadı.Gelir gelmez bazı ziyaretlerde bulunan Vakkasoğlu ardından Kariyer Topluluğunun düzenlediği Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda ki programa katıldı.

Uzun ve yoğun bir programın ardından salondan ayrılan Vakkasoğlu, Erzurumlu Emrah Müzesi Geleneksel Asım Dergisi Günlerine katıldı.

Mavi Gençlik Lobisi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen buluşma, Erzurum’un yeni ilim merkezi olan Erzurumlu Emrah Müzesin de gerçekleşti. Mekanın hem müze hem kütüphane oluşunu ve muhteşem bir tarihi dokusu olduğunu gören Vakkasoğlu, yapının ihtişamından etkilendiğini dile getirmeden geçmedi.

‘’Muhteşem bir yerdeyiz, insanın bir şeyler yazıp çizesi geliyor.’’diyerek mekandan etkilendiğini dile getirdi.

Bu tür mekanların memleketimizde var oluşunun onur verici olduğunu söyleyen Vakkasoğlu,"Buraları siz değerli gençler kullanıp, insanları buralara kullanıma teşvik etmelisiniz. Maalesef ülkemizde kütüphane kültürü oldukça zayıf fakat bu imkansız bir hedef değil, burada sizlerin ve bizlerin işi çok" diyerek gençleri kütüphane kültürünün yaygınlaştırılması konusunda yönlendirdi .
Kaynak: İHA