Gazze'de son saldırı Kudüs Televizyonu'na

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 5. güne girildi. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 51'e yükseldi. Son saldırıların hedefinde ise Kudüs Televizyonu'nun bulunduğu bina vardı. Saldırıda Anadolu Ajansı kameramanı Ömer Şagali'nin de olduğu 6 gazeteci yaralandı.

Gazze'de son saldırı Kudüs Televizyonu'na
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sürüyor. İsrail ordusuna bağlı uçaklar gece yarısı Kudüs Televizyonu'nun bulunduğu binayı bombaladı.

Saldırı sonucu aralarında Anadolu Ajansı kameramanı Ömer Şagali'nin de olduğu 6 gazeteci yaralandı. Şagali'nin elini kırdığı belirtiliyor.

İsrail'in sabaha karşı Gazze'nin kuzeyindeki 2 eve gerçekleştirdiği hava saldırılarında da 2 çocuk öldü, 14 kişi yaralandı.

Son olarak Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsrail'in Gazze'nin el-Beric mülteci kampına düzenlediği saldırıda 2 yaşındaki İyad Yusuf Huse hayatını kaybetti. Kız kardeşi ise ağır yaralandı'' dedi.

İsrail ordusu denizden de Gazze Şeridi'ni vuruyor. Son 24 saatte Gazze'de 200'den fazla nokta hedef alındı.

51 ÖLÜ, 486 KİŞİ YARALI

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre, 5 gündür devam İsrail saldırılarında bu sabah saatleri itibariyle çoğu kadın ve çocuk toplam 51 Filistinli öldü, 6'sı gazeteci 486 kişi de yaralandı.

DİPLOMATİK ÇABALAR SÜRÜYOR

Gerilimi azaltmak için diplomatik çabalar sürüyor.

Kahire'de olağanüstü toplanan Arap Birliği, Arap dışişleri bakanlarından oluşacak bir heyeti birkaç gün içerisinde Gazze'ye gönderme kararı aldı.

'24 SAAT İÇİNDE KARA HAREKATI BAŞLAYABİLİR'


75 bin yedek askeri göreve çağıran İsrail'in, Gazze sınırına yığınak yaptığı belirtilirken; kabineden bir bakan, dün yaptığı açıklamada, 24 saat içinde kara harekatı başlatabileceklerini söyledi.

İsrail ordusu, 2006'da Lübnan Savaşı'nda 60 bin, Gazze'de 2008'de düzenlediği ''Dökme Kurşun'' operasyonunda ise 10 bin yedek askeri göreve çağırmıştı.

'GAZZE MEZARINIZ OLACAK'


Gelişmeler, İslami Cihad Hareketi'ni de harekete geçirdi. Hareketin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, istihbarat çalışması sonucu, telefon numaralarını ele geçirdiği 5 bin İsrail askerine İbranice tehdit mesajı gönderdi.

İsrail askerlerine İbranice gönderilen mesajda, 'Gazze'ye girerseniz, burası mezarınız olacak, Tel Aviv'i de ateşe vereceğiz ' denildi. İslami Cihad Hareketi'nin Kudüs Seriyyeleri, büyük bir istihbarat başarısı olarak gördüğü bu operasyonda, Gazze saldırısına katılan binlerce İsrailli asker ve sivilin, isim, telefon numarası, mail adresi ve ev adreslerine ulaştıklarını, saldırılarla ilgili doküman ele geçirdiklerini ileri sürdü.