Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ''kampüste Senfonik Akşamlar'' Turnesi Kapsamında 5'inci Konserini Aydın'da Verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ''Kampüste Senfonik Akşamlar'' turnesi kapsamında 5'inci konserini Aydın'da verdi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'in yönettiği, solist olarak ise dünyaca ünlü piyanist ve devlet sanatçısı İdil Biret'in eşlik ettiği konserde, izleyici sayısının beklenenin oldukça üstünde olması nedeniyle izdiham yaşandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen konser öncesinde kapıda oluşan kalabalığı içeri alırken güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Katılımcılar salondaki koltuklara sığmayınca, ayakta kalan öğrenciler koltuklar arasındaki merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Diğer izleyenler için de Kongre Merkezi'ne sandalyeler konuldu.

-Atatürk'ün müzik anlayışı-

Ferit Anlar, Sergey Rahmaninof, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms ile Antonin Dvorak'ın eserlerinin sanatseverlerle paylaşıldığı konserde, ünlü piyanist Biret, ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Biret'e, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Rengim Gökmen de konuşmasında, turnedeki amaçlarının gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmek olduğunu belirterek, Atatürk'ün müzik anlayışını şu sözlerle anlattı:

''Mustafa Kemal Atatürk şunu söylemişti. Batı'daki müziği aynen almak değil, dünyadaki bestecilerin yaptıkları müzikleri taklit etmek değil, onların ulaşmış oldukları evrensel en üst düzeydeki tekniği kullanmak ama duygularda, ifadelerde kendinden vazgeçmemek, kendisi gibi kalmak. İşte Atatürk'ün müzik anlayışı buydu.''

-Aydınlılar için unutulmaz bir konser-

Programa katılan üniversiteli gençlerin, akademik personelin ve Aydınlı vatandaşların konserden oldukça memnun kaldıkları gözlenirken, Aydın Valisi Kerem Al düşüncelerini, ''Aydın'ın sanatseverliği belli bir düzeydedir. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramız ve değerli sanatçılarımızı büyük bir zevkle dinledik'' sözleriyle ifade etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, ''Türkiye'mizin en önemli orkestrası, en güzel şekilde sanatsal icraatını Aydın'da gerçekleştirdi. Aydınlılar bu akşam çok güzel bir konser yaşadı'' diye konuştu.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu ise ''Ülkemizin en prestijli orkestrası, üniversitemize gelip çok güzel bir programa imza attı. Herkesin çok mutlu bir konser izlediğini umut ediyorum. Öğrenciler için de kültürel yönden güzel bir tecrübe oldu'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 17 Kasım'da Muğla Üniversitesi'nde vereceği konserle turneyi tamamlayacak.

Muhabir: Gökmen Şireci / Emre Umurbilir

Yayıncı: Ogün Duru
Kaynak: AA