1000 Çocuk Korosu Büyüyor

Geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dev bir konser veren Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu, 2013 yılının dev 23 Nisan konseri için kadrosunu daha da genişleterek çalışmalarına başladı.

1000 Çocuk Korosu Büyüyor
“Çocuk Dostu Çankaya” söylemiyle oyun sokakları, park oyun alanları ve çeşitli kurslarla çocuklara yönelik projelere özel önem veren Çankaya Belediyesi, çocukların özgürce şarkılar söyledikleri ve beraberlik duygularıyla bir araya gelerek birlikte üretip paylaşmayı öğrendikleri 1000 Çocuk Korosu’na binlerce çocuk katmanın gururunu yaşıyor. Şu ana kadar 2000 çocuğun aktif katılımıyla dev bir koro haline gelen 1000 Çocuk Korosuna talep artıyor. Bu yılki koro çalışmaları için ekim ayı başına kadar başvuru alacaklarını açıkladıklarını ifade eden 1000 Çocuk Korosu yetkilileri, yoğun talep nedeniyle bu süreyi kasım ayına kadar uzattıklarını bildirdiler.

Başvurular sonunda 7 ve 12 yaş arası yaklaşık 2 bin çocukla kasım ayı itibariyle koro çalışmalarına başlayan 1000 Çocuk Korosu ilkokullardan büyük ilgi görüyor. Koro çalışmaları, Çankaya Belediyesi’ne bağlı 20 Toplumsal Dayanışma Merkezi’nde (TODAM) oluşturulan korolarla çalışmalarına devam ederken, ilkokulların kendi öğrencilerinden oluşturulan korolar da okulların müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

1000 Çocuk Korosu, şehir dışından da katılan korolarla, 3 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde dev konserler vermiş ve Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonundan taşmıştı. Bu yılki konserin çok daha büyük ve coşkulu olması bekleniyor

Kaynak: İHA