Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Kursu Açıldı

Biga'da, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi projesi kapsamında, mobilya ve iç mekan tasarımı kursu açıldı.

Biga Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Çakır, okulun atölyesinde açılan kursta, üçü bayan 14 kursiyerin eğitim almaya başladığını söyledi.

Kursiyerlerin, Biga Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü öğretmenleri eşliğinde 300 saat süre eğitim alacağını ifade eden Çakır, kursiyerlerin meslek etiği, iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili eğitimin yanında, teknik resim ve üç boyutlu resim çizerek uygulamaya geçtiğini bildirdi.

Kursiyerlerden Hatice Beyturun , iş garantili kursa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Burada bir kadının mobilya üzerinde yaratıcılığını gösterebileceğini ve bu sayede aile bütçesine katkıda sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, bize iş kazaları ve meslek sigortası dışında günlük 20 lira da cep harçlığı veriliyor'' dedi.

-Avcılar, ''Avcı yemeği''nde bir araya geldi-

Biga Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği üyeleri, ''Geleneksel avcı yemeği''nde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Zühtü Uygun, yemekte yaptığı konuşmada, ilçede 11 kulüp ve 4 bine yakın kayıtlı üyenin bulunduğunu söyledi.

Avcılığın asıl spor dalları olduğunu belirten Uygun, ''Atış poligonumuzda iyi atıcılar yetiştirmek ve Türkiye şampiyonları çıkarmak amacındayız. 1946 yılında kurulan kulübümüz üyelerini, atış poligonumuzda da görmek istiyoruz. Bir kutu da olsa fişek atmak için poligonumuza bekliyoruz'' dedi.

Daha sonra Cumhuriyet atışlarında dereceye giren üyeler ile atış poligonuna katkı verenlere plaket verildi.

Yemeğe Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Ağrı ve Savcı Şeref Ata, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, CHP İlçe Başkanı İsmail Işık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Angur, Yeşilada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Recep Hızlı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay Yaşar, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, daire amirleri ve avcılar katıldı.

Muhabir:Serten Akkaya / Burak Akay / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA