Kütahyalı İşadamı İsmet Güral, 'dünya Turizm Zirvesi'ne Katıldı

Kütahyalı İşadamı İsmet Güral'ın özel davetli olarak katıldığı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kent Turizmi Küresel Zirvesi’nde, Türkiye ve dünya kentlerinin geleceği tartışıldı.

Kütahyalı İşadamı İsmet Güral, 'dünya Turizm Zirvesi'ne Katıldı
İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan zirveye, Güral Porselen Yönetim Kurulu, Başkanı Deik Macar İş Konseyi Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu, İsmet Güral'da da özel davetli olarak katıldı.

Zirvenin açılış konuşmaları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İBB Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai ve UN Habitat İdari Direktörü Joan Clos tarafından yapıldı. Daha sonra UNWTO Rekabet, Dış İlişkiler ve Ortaklıklardan Sorumlu İdari Direktörü Marcio Favilla’dabir konuşma yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Zirve için İstanbul’un seçilmiş olması dünya turizminde Türkiye’nin yerine göstermesi bakımından anlamlıdır” dedi.

Turizmin barışı koruyan sektör olduğunu belirten Günay “21.yy’da insanların birbirini tanımasına, sosyal ve ekonomik yapının düzelmesine ve dünyanın geleceğineturizm katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açış konuşması öncesi TOBB’un faaliyetlerini içeren kısa bir film gösterildi. Daha sonra söz alan Hisarcıklıoğlu, dünya turizmine yön veren 55 ülkeden 300’e yakın delegeyi ağırladıklarını belirterek “Turizm altın bir sektördür. 2020 yılına kadar dünyayı 1 milyar 100 milyon kişi gezecek ve dünya turizmine 300 milyar dolar daha katkı sağlayacaktır. Türkiye dünyada ilk 10 içindedir. Yüzde 10 büyüme yaşadık. 2030 yılında hedefimiz 50 milyon turist ve 50 Milyar dolar gelirdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA