Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerinden Huzurevi'ne Ziyaret

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri Konya Huzurevi’ni ziyaret etti.

Kto Karatay Üniversitesi Öğrencilerinden Huzurevi'ne Ziyaret
KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Etkinlik Topluluğu tarafından düzenlenen ziyarette öğrenciler aldıkları çeşitli hediyeleri Huzurevi'nde kalan yaşlılara verdi. Burada huzurevi sakinkeri ile bir süre sohbet eden üniversiteli gençler odaları gezerek yaşlıların ellerini öpüp, hayır dualarını aldı. Öğrencilerinin bu ziyaretlerine sevinen ve zaman zaman da duygulanan yaşlılar, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Etkinlik Topluluğu Başkanı Mert Hatipoğlu, amaçlarının birlik içinde yaşamak olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, “Herkesin ilgiye ihtiyacı olduğu, desteğe ihtiyacı olduğu ve herkesin birlik içinde yaşaması gerektiğini düşündüğümüz için bu ziyareti planladık. Sınırlı sayıda arkadaşımız var. Daha çok kişi gelecekti ama mümkün değilmiş. Onun için sınırlı sayıda kişi getirdik. Teyzelerimiz mutlu, amcalarımız mutlu, biz mutluyuz birlikte” dedi.

Öğrencilerden Ümran Şeker de, “Arkadaşlarımızla böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Amcalarımızı, teyzelerimizi görmek, onları mutlu etmek istedik. Onun için bu geziyi düzenlemeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Havva Karagöz, huzurevinde kalmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Burada rahatız. Burayı kuran memurlarımıza, buraya bakan aşçımızdan, işçimizden Allah bin kere razı olsun” diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden eski bir güreşçi olan Yaşar Akyol ise, 2001 yılında zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in sayesinde buraya geldiğini belirterek, “Kendim bir dilekçe yazdım. Beni göndereceksen Konya’ya gönder reisicumhurum dedim. Başka yeri istemem dedim. Sağolsun o da bize yardımcı oldu. Kimsem yok hayatta. İki oğlum var, hayırsız çıktı. Kapımı açan yok, bayramdan bayrama” dedi.

Zahide Tütün ise, “Herkese ömür boyu sağlık dilerim. Başka ne diyeyim. Bizi çok sık ziyaret ediyorlar sağolsunlar. Allah gelenden gidenden geri koymasın” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA