Kbü’de 'istanbul'da Bahçe ve Çiçek' Sergisi Açıldı

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) ''İstanbul'da Bahçe ve Çiçek'' sergisi açıldı.

Kbü’de 'istanbul'da Bahçe ve Çiçek' Sergisi Açıldı
Teknik Eğitim Fakültesi Fuaye Salonu'nda düzenlenen sergi açılışına Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Yorulmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

TEMA Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in eşinin adını taşıyan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin düzenlediği 'İstanbul'da Bahçe ve Çiçek' sergisi KBÜ Teknik Eğitim Fakültesi Fuaye Salonu’nda açıldı.

Açılış öncesi, Fotoğraf Arşivi ve Sergi Koordinatörü Kenan Kaya, vakfın ve botanik bahçesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, serginin hazırlanmasındaki amacı anlattı.

Açılışta konuşan Rektör Uysal, ''Toplumu bir günde değiştirmek mümkün değildir ama farkındalık oluşturabiliriz. Bu anlamda üniversitemizde botanik bahçemiz bulunuyor ve 130 bin ağaç diktik ve sadece çevre bilinci çerçevesinde bunu gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

5 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen geçen bu sürede 130 bin ağaç diktik ve sadece bilinç çerçevesinde bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını da anlatan Uysal, “ Bizde birbiriyle uyumlu 280 türden fazla ağacı Üniversitemizde topladık. Buradan gençlerimiz çevreye daha duyarlı, daha bilinçli olarak mezun olacaklar. Bilincli olmayı bir kişi diğerine aktardığında onlarda başkalarına aktaracak ve böylece toplumu bilinçlendirmiş olacağız. Her şeyden önemlisi biz kendimizi değiştireceğiz ve sonunda da toplumun değişmiş olduğunu göreceğiz. Ben sergiye katkı sağlayan değerli arkadaşımıza teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

‘İstanbul’da Bahçe ve Çiçek’ sergisi 22 Kasım 2012 tarihine kadar Teknik Eğitim Fakültesi Fuaye Salonu’nda gezilip görülebileceği de belirtildi .
Kaynak: İHA