İmralı'nın Çağrısı Açlık Grevindeki Tutuklulara İletildi

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan’ın “açlık grevlerini bitirin” çağrısını görüştükleri mahkum ve tutuklulara ilettiklerini söyledi.

İmralı'nın Çağrısı Açlık Grevindeki Tutuklulara İletildi
Tuğluk, çağrının değerlendirileceğinin söylendiğini ama an itibariyle grevlerin bitirilmediğini, bu konuda yarın bir sonuç çıkabileceğini açıkladı

Mehmet Öcalan, bugün İmralı’da, kardeşi Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmede Abdullah Öcalan’ın, kardeşi kanalıyla “cezaevlerindeki açlık grevlerini bitirin” çağrısı yapması üzerine durum Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerindeki tutuklulara aktarıldı. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde açlık grevi yapan tutuklulara Öcalan’ın mesajı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ndeki tutuklulara ise Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel tarafından verildi.

Yaklaşık 2 saat 40 dakika cezaevinde tutuklularla görüşen Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cezaevindeki tutuklarla yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren Tuğluk, “Açlık grevlerine ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin sonucunu bizlere de aktardı. Sonuç itibariyle Öcalan, açlık grevlerinin amacına ulaştığını ve bu grevlere son verilme isteğini kardeşi aracılığıyla bizlere iletti. Dolayısıyla biz de bu mesaj üzerine cezaevinde bulunan tutsakları ziyaret ettik. Tutsak arkadaşlarımızın moralleri oldukça iyiydi, çok kararlı bir şekilde eylemlerini sürdürüyorlardı. Mesajı ilettik. Tutsaklar bu çağrıyı Öcalan’dan geldiği için çok önemsediklerini söylediler. Şu aşama itibariyle söyleyeceğimiz bu. Biz de doğrusu açlık grevinin hiçbir ölüm yaşanmadan sonlanmış olmasından memnunuz. Nihayetinde Öcalan’ın çağrısıyla sorun da sona erecektir düşüncesindeyiz. Mesajın Öcalan’dan gelmesini içerideki tutuklular dikkate alacaklardır” dedi.

Tutuklulara mesajı ilettiklerini belirten Tuğluk, yarın bu açlık grevlerinin biteceğini düşündüklerini söyledi.

Tuğluk, “Biz tutuklulara mesajı ilettik, onlar bunu değerlendirecekler. Ama bu akşam itibariyle açlık grevi bitmiş değil, yarınki değerlendirme sonucunda açıklama yapılacaktır. Açlık grevleri bittikten sonra tıbbi olarak ne gerekiyorsa arkadaşlarımız onu uygulayacaktır. Öcalan, açlık grevinin amacına ulaştığı mesajını vermiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA