Tanıtım ve Kariyer Günlerine Adü Damgası

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Türkiye’nin gözde üniversitelerinin katılımıyla Aydın’da düzenlenen “Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri”nde en çok ilgi gören üniversiteler arasında yer aldı.

Tanıtım ve Kariyer Günlerine Adü Damgası
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri, Türkiye ve KKTC’nin gözde üniversitelerini Aydın’da buluşturdu. Kariyer günlerinin açılışına Vali Kerem Al, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Üniversiteye girecek gençlerin tercihlerinde yer sahibi olabilmek amacıyla 14-15-16 Kasım 2012 tarihleri arasında 3 gün devam edecek etkinlikte, üniversiteler tarafından açılan tanıtım standları 10.00-17.00 saatleri arasında üniversiteye hazırlanan gençleri ve ailelerini ağırlıyor. Üniversiteye hazırlanan gençlere, hayallerini kurdukları üniversiteleri yakından tanıma fırsatı sağlamak, gençlere ve anne-babalara yeni bakış açıları kazandırmak, Aydın’ın eğitimdeki başarısını ön plana çıkarmak ve Aydın’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye ve KKTC’den 27 tane tanınmış üniversite yer alıyor. Yaklaşık olarak 10 bin öğrenciye ve 5 bin anne-babaya ulaşmayı amaçlayan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğine Aydın merkezde ve ilçelerde bulunan tüm eğitimciler ile öğrenci velileri davet edildi. Bu sayede, ekonomik yetersizlikler yüzünden okul gezilerine katılamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan bireyler de bu fuara katılarak, bizzat üniversite temsilcilerinden bilgi alma şansı buluyor. Ayrıca seçkin üniversitelerin görevlendirdiği öğretim görevlisi ve öğretim üyeleri tarafından “Sınav Kaygısı, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Geleceğin Meslekleri, Verimli Ders Çalışma, Başarı ve Mutluluk” konularında seminer ve söyleşiler yapılarak öğrencilerin kişisel gelişimlerini geliştirmeleri sağlanıyor.

ADÜ’YE YOĞUN İLGİ Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri’ne Türkiye ve KKTC’den katılan 27 seçkin üniversite arasında yer alan Adnan Menderes Üniversitesi standı, Aydınlı öğrenci, öğretmen ve velilerin en çok ziyaret ettiği üniversiteler arasında yer aldı. ADÜ Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü görevlileri Mehmet Atik ve Melda Çüçen, gün boyu ziyaretçi akına uğrayan stantta öğrencilere ADÜ, ADÜ’nün eğitim ve sosyal imkanları hakkında bilgiler vererek, ADÜ’nün il genelindeki fakülte ve meslek yüksek okullarını tanıttı.

Standı ziyaret eden öğrenci, öğretmen ve velilere ADÜ’yü tanıtan CD, broşür ve kitapçık hediye edildi. Kariyer günlerine katılan öğrencilere ADÜ’yü tercih etmelerini kolaylaştırmak için ADÜ bölümlerinin son sınavda öğrenci aldığı puanlar hakkında da bilgiler verildi.

Kaynak: İHA