Müftülük’ten “Hizmet İçi Eğitim” Kursu

Taşköprü Müftülüğü ilçe genelinde din görevlilerine yönelik başlattığı imam ve müezzinlere yönelik Hizmet İçi Eğitim ve Kuran-ı Kerim Kurslarını sürdürüyor.

Müftülük’ten “Hizmet İçi Eğitim” Kursu
Yıl içerisinde çeşitli periyotlarla yapılan hizmetiçi eğitim kurslarının sonuncusu 17 din görevlisinin katılımıyla Harmancık cami‘de Rehber Öğretici Eyüp Alsan tarafından verildi.

5 hafta süren kursun sonunda ise kursiyerlere Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun tarafından sertifikaları verildi.

Tören sonrası konuşan Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun, “din hizmetlerinde etkinliğin ve verimliliğin sağlanmasında atılabilecek önemli adımlar var bunların başında bu görevi yürüten personelin, sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve davranışlarının hızlı, etkili ve ekonomik yollardan kazandırılmasını sağlamak. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımız, eğitimde ekonomiklik ilkesinin de bir gereği olarak mahallinde ihtiyaca yönelik hizmet içi eğitim kursları düzenlenmesine imkan sağlamıştır bu kursta bunlardan biri" dedi.

Yapılan tespitler sonucunda din hizmetlerinin temelini teşkil eden Kuran-ı Kerim'in usulüne uygun olarak okunmasının en önemli ihtiyaç olduğunun belirlendiğini kaydeden Müftü Uzun, din görevlilerinin Kuran-ı Kerim okuyuş bilgi ve becerilerini belli bir düzeye çıkartmada Tashih-i Huruf kursları ve Hizmetiçi Eğitim kurslarının önemli olduğunu ve bu kurslara devam edileceğini söyledi.

Kaynak: İHA