Görmez, Bosna'in Yeni Müftüsünün Cübbesini Giydirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Saraybosna’da Bosna-Hersek Reis’ül Ulemalığı'nın devir teslim törenine katıldı.

Görmez, Bosna'in Yeni Müftüsünün Cübbesini Giydirdi
19 Kasım’da gerçekleştirilmesi gerekirken Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in aynı tarihlerde düzenlenecek 8. Avrasya İslâm Şurası nedeniyle katılamayacak olması üzerine tüzük değişikliğine gidilerek 15 Kasım’a alınan Menşûre töreninde Reis’ül Ulemalık görevini 20 yıldan bu yana yürüten Mustafa Çeriç, görevini Tuzla eski Müftüsü Hüseyin Kavazoviç’e devretti.Törende Kavazoviç’in cübbesini giydiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, menşûre töreninin sıradan bir memuriyetin devir-teslim programı olmadığını belirterek, “Bosna'nın tarihinde ilk defa yaşadığı bu tören, bütün Bosnalıların, bütün Müslümanların, bütün Balkan ülkelerinin ve Avrupa'da yaşayan bütün Müslümanların barış, huzur ve istikrar yolunda geleceğe yönelik umutlarını artıran bir törendir.” dedi.

Bosna Riyâsetinin bütün dinlerin, bütün kültürlerin, bütün medeniyetlerin birlikte, bir arada barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olduğunu vurgulayan Başkan Görmez, “Bugünkü törenle Avrupa'da yaygınlaşan İslamofobi hastalığının ürettiği beyhude kaygılara, lüzumsuz korkulara, vehim ve endişelere gerek olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.