Esad Askerleri De Türkiye'de Tedavi Ediliyor

Türkiye’nin en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa, son zamanlarda Suriye’den gelen Esad askerlerine bile yardım yapmaya başladı.

Esad Askerleri De Türkiye'de Tedavi Ediliyor
Muhalifler tarafından yaralanan ve yine muhalifler tarafından Türkiye'ye getirilen Esad askeri, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Rasulayn bölgesinin muhalifler tarafından alınmasının ardından, Esad güçleri tarafından uçaklarla yoğun bombardımana tutulan Rasulayn'da çok sayıda vatandaş yaralanmış, bazıları hayatını kaybetmişti. Yaşanan saldırılar sonucunda yaralanan sivil vatandaşların ve muhaliflerin yanı sıra, çatışmalar esnasında yaralanan Esad askerleri bile Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmaya başladı.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yaralı olarak tedavi altına alınan Esad askeri, yaşanan olaylardan dolayı mutsuz olduğunu ve pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Esad askeri, "Yaptıklarımdan ötürü, halkımla savaşmaktan dolayı çok pişmanım. Bir daha ülkeme dönmek istemiyorum. Eğer dönersem de askeri birliğime gitmem. Allah Türkiye’den razı olsun. Bize sahip çıktı, ayırt etmedi ve tedavi altına aldı. Doktorlar her daim gelip kontrol ediyor bizi. Çok iyi şartlarda bizi tedavi ediyorlar" dedi.

Askerlik süresince savaşa zorla Esad tarafından sürüklendiklerini belirten Esad askeri, "Zorunlu olarak savaşmamızı istiyorlar. Yoksa bizi öldürmekle tehdit ediyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, yaklaşık bir haftadır Rasulayn bölgesinden getirilen 2 Esad askerinin, Türkiye’de tedavi gördüğü öğrenildi .
Kaynak: İHA